10/2011 - 19/05/2022 08:52

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

419
Информатиката - известно и неизвестно

(Дата: 2011-12-15) || (Брой: 10/2011) || Автор: ДарбиИнформатика е общото название, от което произлизат много различни направления в областта на информационните технологии. Преди да изберете подходящото за вас, трябва добре да разберете какво точно означават различните специалности и дали са в сферата, в която вие искате да се развивате. Когато сте запознати със  съдържанието на дадената специалност, ще можете да се ориентирате  по-добре сред множеството, което е от голямо значение  за самите вас и за бъдещото ви кариерно развитие.

Първо, имате възможност за обучение за специалист по Computer Forensics / Програмно – техническа експертиза. С напредъка на технологиите напредват и интернет престъпленията. Целта на компютърните специалисти, с тази квалификация, е да предотвратят кибер – престъпността. Това е необходимо, за да не се допуска, невинни хора да стават жертви, пазарувайки или извършвайки други действия по интернет. С избора на тази компютърна специалност, вие ще давате своя принос за опазването на обществото. Може да се реализирате професионално като администратор на система или на мрежа, като специалист техническа поддръжка, или като IT - специалист  по сигурността. В някои учебни заведения се предлагат практико-теоретични програми, които гарантират конкурентни познания и осигурят необходимата професионална квалификация.

 Друга опция на информатиката е специалността Компютърно програмиране. При този вид профилиране, ще придобиете съществените знания, които са ви нужни  за програмирането, както и ще изучавате различните езикови кодове на самото създаване на компютърни програми. Тези познания ще са ви необходими, за да се реализирате успешно след дипломирането като компютърен или web – програмист. В тази категория освен бакалавърски и магистърски степени, има и колежи и университети, които издават сертификати и други академични степени по информатика.

Web – програмирането също е част от Информатиката. Тази специалност ви подготвя с познания по начина на писане при графичния дизайн, създаване на web – сайтове, анимация, работа в мрежата и базата данни, операционни системи, както и  редактиране на desktop. В зависимост от личния ви интерес и точно определената академична диплома, с която се сдобиете, ще притежавате основните знания, нужни ви за професии като  уеб- художник, дизайнер на уебсайт, програмист, или редактор на уеб – сайт. Ако се стремите към бакалавърска степен, ще изучавате по- усилено триизмерното моделиране, проектирането на интерфейс, както и много други търсени категории в проектирането на уеб– сайтове.

Web – анализатор е още една специалност от широкия обсег на Информатиката. Тази специалност включва анализирането на интернет – пазара и интернет – пазаруването. Като Уеб– анализатор вие ще се научите как да проследявате хакерските атаки на страници, да намирате местоположението на посетителите на сайт, да следите дали техните реклами са спрямо условията на „ROI”. С тази специалност имате възможността да започнете собствен  конкурентен онлайн – бизнес, ще можете оптимално да анализирате базата данни и да поддържате успешно  интернет страницата и продажбите си.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11