3/2012 - 19/05/2022 09:18

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

449
Обещаваща кариера в Туризма

(Дата: 2012-03-15) || (Брой: 3/2012) || Автор: Дарби „Един милиард международни туристи се очаква да пътуват през тази година в световен мащаб, което ще бъде жизнено важно за развитието на икономиката и подобряването на социалната среда …”
Така звучат встъпителните думи на Генералния секретар на Световната туристическа организация UNWTO, Талеб Рифай, на откриването на туристическото изложение в Берлин, на 6 март 2012г.  До края на годината, една седма от световното население ще прекоси международните граници с цел туризъм и този невероятен брой пътуващи ще генерира нужда от допълнителен набор специалисти наети в туристическата индустрия, по-високи доходи и неограничени възможности за професионално развитие – все ключови фактори в ситуация на икономическа нестабилност.

Ако тези тенденции бъдат менажирани правилно, Туризмът може да се превърне в най-обещаващия сектор за постигане едновременно на по-добро икономическо, екологично и социално стабилно развитие, и то в съвсем обозримо бъдеще. Не е трудно да си представим как биха се трансформирали бизнес моделите, ако един милиард души очакват качествено обслужване от хотели, ресторанти, превозвачи, туристически оператори и всички останали заети с обезпечаването на туристическите услуги.

Периметърът на професионалните занимания обвързани с туристическата и развлекателната индустрия е практически неограничен и често включва специфични ниши, за които трудно бихме се сетили на пръв поглед. Сред по-крупните сектори в туризма са хотелиерството, ресторантьорството, авиокомпаниите и останалите превозвачи, конгресни и семинарни центрове. Културата, изкуствата и историческите забележителности също предоставят много възможности. Екзотичните и Еко пътуванията са един актуален сектор, който непрекъснато се разширява. Особено в условията на криза, много компании в  пътническата и туристическата индустрия претърпяват сериозни промени като консолидиране или поглъщане на по-малките фирми от по-утвърдени такива, и така се създават неочаквани перспективи за професионално израстване, за някои от служителите. Една от най-осезаемите тенденции в индустрията са интернет услугите. Виртуалните туристически компании предоставят възможност за работа като туристически агент или агент на резервация. Много от туристическите списания, сега имат „онлайн” версии, и се нуждаят от специалисти, за да списват публикациите им.

За да израснете в добър професионалист в пътническата и туристическата индустрия са необходими и определени личностни качества. Нужно е да имате отлични комуникационни умения и подход към хората. Трябва да сте в състояние да се справите с извънредни обстоятелства, да разрешавате нетипични казуси, възникващи в обичайната динамика на ежедневието.

Основна предпоставка за израстване в йерархията на туристическите компании са придобиването на релевантно образование и практически опит.  Основополагащи са знанията по световна география и история, и владеенето на чужди езици. Хронологично следва придобиването на колежанска и бакалавърска степен в по-специализирана област – хоспиталити, ресторантьорство, организиране на събития, менажиране на туроператорска дейност, транспорт или логистика. С оглед на личните професионални перспективи е важно всеки да избере за себе си специалност, в която има потенциал и ще може да реализира най-голям напредък. Решаващ за успеха е и правилния избор на учебно заведение за провеждане на обучението, тъй като многообразието на предлаганите програми затруднява финалното решение. Важно е да се отбележи и факта, че добрите професионалисти продължават своето обучение, дори и след като са придобили основната си квалификация и са започнали професионалния си път. В помощ на израстването се предлагат професионални дипломи и сертификатни програми развиващи конкретни специфични умения, без да се налага откъсване от работното място, тъй като обучението е дистанционно или по интернет.

Ако се нуждаете от професионална помощ при определяне на най-подходящата специалност и учебно заведение, можете да се обърнете към консултантите на ДАРБИ (www.darbi.eu), за да сте уверени, че имате на своя страна партньор за сигурен успех.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11