4/2012 - 23/07/2024 06:19

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

458
Сверете си часовника с финансовия свят – точно Лондонско време

(Дата: 2012-04-17) || (Брой: 4/2012) || Автор: ДарбиПоследните години на икономическа криза изправиха специалистите освен пред многобройни трудности и пред редица предизвикателства. Една от "горещите теми" е как да се управляват по-добре финансовите активи, как не просто да се дават кредити, а да има инвестиционно банкиране и не на последно място как и защо всяка фирма трябва да мисли за счетоводен мениджмънт и стратегическо планиране, ако иска да оцелее и да се развива.

 От скоро и у нас се забелязва тенденцията да се търсят не само опитни специалисти в тези области, но и експерти с определен тип квалификации. В западните компании от години съществува изискването хората, които се занимават със счетоводния одит, управлението на финансовите процеси и прилагат нови маркетинг стратегии да имат определен тип ниво на специализация. Фирмите от топ 10 не назначават специалисти без сертификатите ACCA, CFA, CIMA или CIM.

У нас тези абревиатури все още не говорят много на широката аудитория, но експертите, притежаващи тези квалификации вече диктуват дневния ред както на големите международни компании, така и на водещите български фирми и банки. Висшето магистърско образование в областта на икономиката вече не е достатъчно. Търси се добавена образователна и практическа стойност.

Всяка една от четирите  квалификации води до професионално ниво в определена област и се присъжда от съответния международно акредитиран институт - организация на топ специалистите в дадената област.    

ACCA обучението е насочено към така познатите у нас експерт -счетоводители, но тук не става дума за ежедневните счетоводни сметки, а за счетоводен одит, съчетан с оценка на финансовите отчети и анализ на бизнес процесите. Притежаването на тази квалификация  е основно изискване на одиторските компании от топ 4 (KPMG, PricewaterhouseCoopers, Ernst&Young и Deloitte) за наемане на работа вече и в България. 
CIMA е предназначена за тези, които искат да се занимават с управленско счетоводство, стратегически мениджмънт на риска и контрола и стратегическо планиране. Притежателите на тази квалификация са топ мениджъри в разнородни финансови и търговски институции.
Завършилите CFA са финансови анализатори, инвестиционни банкери и мениджъри, търговци на ценни книжа и финансови брокери.

CIM е квалификацията, присъждана от Chartered Institute of Marketing -най-голямата международна организация на професионалистите в сферата на маркетинга. И ако финансите и разумното инвестиране са единият крак на поразклатения икономически колос днес, то за всички е ясно, че другият безспорно е маркетингът или как продукта достига до потребителите.

Всяка от тези квалификации има няколко нива - операционно, стратегическо и мениджърско, което позволява те да се покриват на модули и до етапа, необходим на всеки, в рамките на 2-3 години. Добиването на една от тези квалификации означава достигане до топ ниво в съответната област или трансфер към А отбора на международния бизнес свят, където терминът глобални стандарти задава единни параметри за професионална оценка на специалистите във водещите компании в която и да е точка на света.

 Според класациите на авторитетното списание PQ, в последните години, най-доброто обучение-подготовка за покриване на подобна квалификация дава London School of Business and Finance. Накоро университетът спечели наградата за най-добра интерактивна платформа за оналйн обучение, което го прави максимално удобното решение за работещите професионалисти, без да се налага те да отсъстват от работното си място. Всяка една от четирите квалификации  може да бъде съчетана с MBA обучение (отново онлайн) на изгодна цена. Теория не се преподава, а кандидатът разполага с база данни с най-новите разработки в съответната област, онлайн съветници -бизнес практици и възможност за работа по конкретни казуси, споделени с мениджъри от големи компании например в Китай, Америка, Германия или Канада.

Официален представител на London School of Business and Finance за България е консултантска къща "Дарби", към която можете да се обърнете за повече информация за възможностите за стипендии за български граждани, процедурите за записване и параметрите на конкретното обучение. 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11