2/2013 - 23/07/2024 04:51

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

531
ТОП 5 на професиите с най-бързо израстване в областта на Логистиката

(Дата: 2013-02-14) || (Брой: 2/2013) || Автор: ДарбиВ търсене на добра икономическа новина за трудовия пазар изниква неофициална статистика за ръст с 25% в търсенето на специалисти в областта на Логистиката, само за първото тримесечие на 2012, спрямо същия период на 2011 година. Оказва се, че особено в условия на криза , бизнесът се обръща към екипите си за доставки, за да се намалят разходите и да се подобри цялостното финансово представяне.

 Преди години на снабдяването се е гледало като разход, а днес то е стратегическа сфера с много механизми за икономия на средства и ресурси, и с директно влияние върху продуктивността и ефективността на компанията. В тази връзка мненията на експертите по човешки ресурси, специалисти от различни компании и сухата статистика очертават пет изключително търсени професии в сферата на логистиката и доставките:

Анализатор за планиране на търсенето –  Основното задължение на този специалист е да осигурява баланс между търсенето на един продукт и съответните нива на складови наличности. Поддържането на твърде голямо или недостатъчно количество от дадена стока дава най-пряко отражение на съотношението продуктивност-ефективност на работния процес. За тази длъжност се изискват солидни умения за количествен анализ и академичната подготовка по математика често е от голяма полза.

Мениджър Поръчки
– Управлява директно или индиректно процеса на снабдяване, преговаря с доставчиците и контролира изпълнението на поръчките. Тези специалисти се нуждаят от аналитична мисъл  и отлични умения за водене на преговори. По тази причина практически опит в отдел  операции, статистика, маркетинг или продажби са особено полезни.

Ръководител на разпределителен център –  Това е специалист, който ръководи екип от складови работници и специалисти по логистика, така че да гарантира ефективното функциониране на разпределителния център. Това звено от процеса на снабдяване е от ключово значение по пътя на стоките към потребителите им.  В тази категория работни позиции няма специализирани сертификати и обучение, от изключително значение за добрата кариера тук са както знанията за принципите на снабдяването , така и умения за използване на технологиите, приложими в изпълнението на техническите операции в разпределителния център. Компаниите търсят интелигентни млади мениджъри, които в същото време имат представа и от спецификата на работата на по-ниските нива.

Консултант по доставките – По своята същност това са специалисти, които работят с много клиенти по специфични логистични проблеми. Тъй като са външни за организацията консултанти, те могат да дадат независимо, странично мнение и съвет за оптимизиране на работния процес. Консултантските фирми, предлагащи такива професионални услуги, са сериозна притегателна сила за младите специалисти в областта на Логистиката и снабдяването. Тези позиции са перфектни за току-що завършили бакалаври по бизнес, икономика или инженеринг, както и за млади MBA специалисти без практически опит. Работните отговорности са над нивото на повечето позиции за новозавършили, но опитът, който се трупа тук, за кратко време може да отвори перспективи за мениджърски позиции на по-високо ниво.

“3PL” Мениджър бизнес развитие – „3PL” е външна фирма, която предлага услуги на клиентите си,  като обезпечава частично или изцяло нуждите им от логистична подкрепа. Такива компании често специализират в предлагането на интегрирани операции, складиране и транспорт, и така удовлетворяват нуждите на много компании да ползват изнесени услуги в областта на доставките, с цел да намалят собствените си преки разходи. Тъй като тук се работи с клиенти, развиващи бизнес в различни сфери, от голяма полза е познаването на различните логистични концепции, а също и уменията по счетоводство и продажби.

Ако желаете да проведете личната си консултация за професионална ориентация, можете да се свържете с консултантите на ДАРБИ на телефон 02/9881092 или на електронен адрес: uniedu@darbi.eu
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11