3/2013 - 19/05/2022 07:48

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

540
Финанси – силата да управляваш паричните ресурси

(Дата: 2013-03-18) || (Брой: 3/2013) || Автор: Дарби Финансите са сфера на дейност, в чиито обсег попадат капиталовите пазари и тяхното взаимодействие с отделните икономически единици като домакинствата, фирмите, финансовите институции, правителствата и международните организации. Науката за паричните средства се занимава едновременно с концептуалните и приложните аспекти на предмета си на изучаване. Повечето академични програми със заложена солидна финансова подготовка включват и обучение по счетоводство и микро и макро икономика.

Основно изискване в тази сфера е солидната математическа подготовка и способността да се работи с компютър. Огромна част от финансовия свят се върти около технологиите. Финансовият специалист трябва да има в предвид всички аспекти от реалната ситуация,  с която ще трябва да е добре запознат, преди да вземе  компетентно решение. Работата на финансиста няма нищо общо с абстрактността на чистата математика, защото оперативните средства са всъщност реалните пари; такова задължение е например ценообразуването, което може да бъде доста сложен процес. Поради това нужни качества са както търпението, така и убедителността и уверението за успех в тази сфера.

За много от компаниите бакалавърската степен по Финанси е достатъчен показател за да наемат финансист, защото в тази сфера това е начинът наученото да стане  реално приложимо. Това е така, защото повечето позиции  за специалисти по финанси  са ръководни. Финансистът може да борави както с парите на едно лице или на група хора, така и с финансовите активи на големи компании. Част от функциите му са в областта на инвестирането и анализирането, което понякога се нуждае от дългосрочни усилия и проучвания. Само една солидна и подходяща подготовка би могла да подготви такъв специалист, а бакалавърската степен по Финанси е само основното изискване. Някои компании изискват и магистърска степен в областта.

За да повишите кариерните си шансове се препоръчва да работите в своята професионална сфера, на пълно работно време – за постоянно, докато я изучавате. Опитът и практиката в полето на финансите се ценят високо, защото са по- труднодостъпни, отколкото в повечето специалности, а това е така, защото постовете тук са предимно ръководни.

Ако ви е невъзможно да се справяте с обучението и постоянната работа, работата на непълен работен ден или каквато и да е финансова практика се приема за добит опит.

Както се споменава по-горе, повечето постове, за които може да кандидатствате са ръководни. Друга опция е вие да създадете своя малка консултантска фирма в областта на финансите и инвестициите. Също така винаги може да разчитате на работа в интернет бизнеса.

Всички кандидат студенти, които желаят да се развиват професионално в областта на Финансите е необходимо да придобият съответните специализирани знания и умения. Множество университети в Европа и Северна Америка предлагат както бакалавърски така и магистърски програми във финансовата област.

За да може ефективно да изберете своята програма и университет, доверете се на съдействието на консултантите в ДАРБИ (тел: 02/9881092 или на електронен адрес: uniedu@darbi.eu)

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11