1/2014 - 16/07/2024 15:50

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

614
РекламаТА – разковничето към сърцето на потребителя

(Дата: 2014-01-16) || (Брой: 1/2014) || Автор: ДарбиСамо за миг си представете, че тя не съществува. Всичко, което ще ви липсва тогава, е рекламаТА.


 Тя е навсякъде около нас. Статистиката показва, че въпреки кризата разходите за реклама са се увеличили драстично в последните години. Рекламата, сама по себе си, е процес, а не същинска медия, макар да използва различни средства за масова комуникация. В своята най-проста форма, е начинът, по който продавачът или производителят на даден продукт комуникира с потребителите чрез едно или повече средства за публично оповестяване.

     Рекламата е форма на масова комуникация, чиято цел обикновено е да убеди потребителите да поръчат или консумират по-голямо количество от продукти или услуги с определена марка, създавайки и укрепвайки имиджа на „бранда” и лоялността към него. Рекламите често се поставят на всякакви места, където публиката лесно и често да има достъп до тях.

     Рекламата се е превърнала в мащабна индустрия, изграждаща брандове чрез ефектни и прости послания. Тя формира основата на маркетинга – науката, която създава търсенето, представя маркетинговите системи и увеличава икономическия растеж. Утвърдила се е като жизненоважен елемент в света на бизнеса и компаниите отелят голяма част от приходите си именно за реклама. 


Видове канали за реклама:

  • Печатна реклама
Печатните медии винаги са били популярен канал за реклама. Освен рекламата във вестници и списания, тук се включват и използването на брошури и листовки. Външна реклама

Външната реклама обикновено се разполага по билбордове и павилиони, но включва също така и събития и изложения, организирани или спонсорирани от компанията, които понастоящем са се превърнали в отлична рекламна възможност.


 
 
  • Ефирната реклама
Това е изключително мощен канал за реклама, включващ телевизия, радио и интернет. Въпреки намаляването на популярността на радиото след навлизането на телевизията, то остава основният избор на рекламиращите в по-малък мащаб.

  • Скрита Реклама
Скритата реклама е уникален канал, при който продукт от определен бранд е ловко внедрен във филми, телевизионни и спортни предавания и др.
  • Сурогатна Реклама
Сурогатна реклама се използва за рекламиране на продукти като цигари и алкохол, чиято реклама е забранена от закона. При този канал компаниите рекламират други продукти със същото име, индиректно напомняйки по този начин на хората за забранените за реклама продукти.
  • Социални Реклами
При тях рекламата се използва като ефективно средство за комуникация, с цел предаване на обществено значими послания по важни въпроси като СПИН, пестенето на енергия, политическия интегритет, изсичането на горите, неграмотността, бедността и т.н.
  • Реклама чрез Знаменитости
Телевизионните и печатни медии често използват известни личности в рекламните кампании. 

КАРИЕРА

Рекламата играе важна роля в днешния високо конкурентен свят и перспективите за работа пред специалисти в областта на рекламата, маркетинга, промотирането и PR изглеждат много добри. Кариера в рекламата е едновременно бляскава и предизвикателна. Работни позиции могат да се намерят в частни рекламни агенции, рекламни отдели в частни или публични компании, рекламните секции на вестници, журнали, списания, търговските отдели на радиа и телевизии, организации, заето с проучване на пазара и т.н. Съществува и възможността за независима практика. Като цяло работата в тази сфера се разделя в две големи полета – изпълнително и креативно: Изпълнителното поле включва обслужване на клиенти, пазарни проучвания и медийни проучвания; Креативното поле обхваща работата на копирайтъри, сценаристи,  визуализатори, фотографи и типографи.

 
Ако сте припознали Рекламата като своето професионално поле, свържете се с консултантите на ДАРБИ, за да научите кои са най-подходящите университети, където можете да придобиете нужната квалификация за една блестяща кариера: www.darbi.eu

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11