6/2014 - 28/11/2021 23:24

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

660
НАЙ-ВАЖНОТО ЗА ВИСШЕТО ОБРАЗОВАНИЕ В ХОЛАНДИЯ

(Дата: 2014-06-17) || (Брой: 6/2014) || Автор: Кристина Семковска, консултант за висше образование

В последните години Холандия неизменно е сред най-търсените страни за висше образование в чужбина. Причина за това са както разумните такси за обучение, така и множеството програми на английски език - тук вече може да се намери всяка желана дисциплина, макар и понякога в ограничен брой университети. Животът в Холандия има средни за Европа месечни разходи, а от лятото на 2014 година годишната учебна такса може да се плаща на вноски, което значително облекчава семейния бюджет.
 
DarbiНидерландия, както е официалното име на страната, е родината на едни от най-старите университети в Европа и има престижа на държава с висококачествено образование. В Холандия съществуват два основни типа университети - изследователски и по приложни науки. Първите имат дълга история на доказано класно образование и световен престиж, докато вторите са по-нови и възникват от необходимостта да се търси баланс между теория и практика в съвременен контекст. Бакалавърското обучение в изследователски, още наречен класически, университет е три години, а в университет с практически характер - четири, заради включените стажове.
 
Много младежи не винаги добре преценяват разликата между двата типа университети, нивото на трудност и собствените си сили, когато започват своето кандидатстване. Често голямо влияние оказват приятели и съученици, което, не рядко, е повод за грешно направен избор. Важно е да се знае, че класическите университети имат много конкурентна, селективна  процедура по прием, защото те търсят силни кандидати със стабилна академична подготовка. Обучението в тях след това е по-детайлно,Darbi основано на широка теоретична база, но и много възможности за последваща специализация. За разлика от тях, университетите по приложни науки имат сравнително леки критерии за прием и това е една от наистина най-облекчените процедури за кандидатстване в чужбина. Там трудностите обикновено възникват по време на първата година, когато всички приети студенти трябва да докажат, че имат място в университета. Много кандидати се заблуждават именно заради лекия прием и имат ниски очаквания за изискванията след това, което по-късно се превръща в проблем.
 
Силата на т.нар. практически университети  е във възможността за стаж (един или два) по време на обучението и директната насоченост към усвояване на практическа по своя характер професия. Ето защо възможностите за специализация тук на следващ етап (магистратура) са по-малко и зависят от качеството на институцията и програмата. Право, международни отношения, медицина, психология, хуманитарни науки се изучават в класически университет, докато компютърни, инженерни науки и туризъм са много добре развити в университетите по приложни науки.  
 
DarbiКой университет и коя програма е най-подходяща за бъдещия студент, зависи от неговите цели, резултати, потенциал и очаквания. Детайлният анализ на възможностите и перспективите след завършване на определена програма, обаче, е от ключово значение за успешно проведеното кандидатстване и най-вече - за пълноценното обучение и реализация след това - още повече, когато съществуват над 40 университети по приложни науки. Ако сте избрали Холандия, за да продължите своето образование, започнете своята подготовка още в края на 11 клас, за да направите най-добрия избор за Вас. За повече информация, потърсете консултантите на "Дарби".
 


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11