7/2014 - 23/07/2024 06:23

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

670
Кандидатстудентска кампания 2015

(Дата: 2014-09-11) || (Брой: 7/2014) || Автор: Дарби

Последните години превърнаха в традиция началото на  новата учебна година да дава старт и на кандидатстудетнската кампания за следващата. Така процедурите по избор на специалност, подбор на държава и университети и подаване на документи в чуждестранни висши училища, за много кандидат-студентите започва цяла година преди да прекрачат прага на Университета.

Сроковете за кандидатстване и съответно – случващите се в момента процедури са различни за най-популярните за българските кандидат-студенти дестинации – Великобритания, Холандия, Германия, Дания, Франция, Белгия, Австрия, Швеция, Финландия и т.н.

ДарбиВъв Великобритания подаването на документи започва още през септември, така че кандидатите, които все още не са се ориентирали в избора на специалност и университет, е време да го направят. Кандидатстването в някои от най-престижните университети (Оксфорд и Кеймбридж), както и за някои от най-желаните предизвикателните специалности (Медицина, Стоматология ...) приключва още в средата на октомври. За останалите университети и специалности крайният срок е до 15 януари 2015.

Кандидатстването в Холандия започва през ноември и приключва между януари и май 2015, в зависимост от университета. Това означава, че вече е настъпил моментът, в който кандидатите трябва да вземат решение за желаните от тях специалности и университети.

В Германия кандидатстването стандартно приключва между май и юли 2015, но с огледДарби огромния брой държавни университети (около 300) и разнообразието от предлагани специалности, процедурите по кариерна ориентация и подбор на подходящи учебни заведения трябва да започне още от тази есен. Освен това, кандидатстването за голям брой магистърски програми приключва още между януари и март.

Търсещите продължаване на образованието си в Дания, също е добре да се ориентират в близките месеци, тъй като кандидатстването там приключва в началото (за магистърските програми) и около средата (за бакалавърските програми) на месец март 2015.
Кандидатстването във Франция, както и в останалите Скандинавски държави, също приключва между януари и март, заради което кандидатите трябва да са готови с решението си съвсем скоро.
Подборът на подходяща специалност и университет е от изключителна важност, защото само при правилно извършен такъв може да се разгърне пълният академичен потенциал на всеки един кандидат.

Между 21 и 29 септември, в градовете София, Бургас, Варна и Плевен, Консултантска Къща ДАРБИ организира традиционното си Изложение за образование в чужбина. В рамките на събитието всеки кандидат-студент може да проведе личен разговор с консултант за държавата, в която желае да кандидатства. Много университети ще предложат най-новите си каталози с актуализирани за следващата година програми. Всеки посетител може да участва в пробни тестове за Кариерна ориентация, IELTS, TOEFL и TestDaF, а  също и да посети безплатните семинари на актуални за кандидат-студентите и техните родители теми.
Извън изложбените дни, за съвет и помощ в кандидатстването, можете да се свържете с консултантите на ДАРБИ в офисите ни в цялата страна или на електронен адрес uniedu@darbi.eu175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11