1/2015 - 28/11/2021 21:59

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

702
Няколко добри причини да изберете висше образование във Франция

(Дата: 2015-01-15) || (Брой: 1/2015) || Автор: ДарбиFRANCEВсеки студент има своя причина да продължи висшето си обраование в чужбина. Докато едни оценяват предимствата от внедрените в обучението авангардни методи и технологии, други са привлечени от световната популярност на най-уважаваните университети.

Франция е петата по големина икономика в света, благодарение на качеството на образователната си система и националния капацитет за научни изследвания и иновации.
Милиони вече са направили избора си да придобият висше образование във Франция. На практика, Франция приема повече чуждестранни студенти, отколкото всяка друга страна, с изключение на САЩ и Обединеното кралство.

Бъдете част от една от най-ефективните образователни системи в света
Във Франция функционира диверсифицирана мрежа от над 3500 висши учебни заведения,FRANCE както публични, така и частни, които заедно с международно признатите френски изследователски центрове предлагат първокласни образователни програми. Мрежата се състои от 88 университети, около 240 инженерни висши училища, повече от 200 икономически институти, 120 обществени училища по изкуствата, както и над 20 училища по архитектура. В допълнение, повече от 3000 специализирани училища и институти осигуряват обучение в специфични области, като например социалната работа, парамедицински специалности, туризъм, спорт и физическото възпитание, мода и дизайн.

Качество на живот
Студентите ползват по-ниски цени и специална помощ в много аспекти на ежедневния живот - предимства, които могат значително да подобрят качеството им на живот. Системата на здравеопазване е модерна, градският  транспорт е ефективен,  а субсидиите за издръжка са широко достъпни. Студентите имат привилегията да плащат намалени такси в музеи и спортни събития. Франция е ненадмината по отношение на културната динамика. Книги, филми, музеи, театри, опера, кафенета и националния усет към храната и модата са част от ежедневния живот, потвърждение на акцента, че тук културата е у дома си. През цялата година, но най-вече през лятото, се организират многобройни местни и международни събития.

FRANCEНа кръстопътя на Европа
Разположена в съседство с девет различни страни, Франция е идеалното място, от което можете да започнете да опознавате Европа. Близостта на Амстердам, Лондон, Берлин, Брюксел, Барселона, Мюнхен, Милано и други големи градове означава много възможности за пътуване през почивните дни или по време на по-дълги паузи в академичния календар.
Тъй като Франция е неделима част от икономическото, социално и политическо ядро на Европа, много от образователните институции в страната разглеждат програмите си в европейска перспектива. Участието в обменна програма или стаж в европейска фирма е чудесен начин да се разшири френския академичен опит и да се опознаят изискванията на реалната работна среда.

Всички желаещи да проведат личен безплатен разговор с консултант на Дарби за възможностите за обучение във Франция, могат да посетят изложението Отворени врати за образование в чужбина на 25 януари в хотел Радисън, София.
Моля, регистрирайте се за участие тук:  http://opendoors-fairs.eu/bg/registraciya
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11