7/2015 - 09/12/2021 15:43

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

754
Кандидатстудентска кампания 2016

(Дата: 2015-09-10) || (Брой: 7/2015) || Автор: Дарби


Подаването на документи, за кандидатстване в британски университети, с прием през септември 2016, започна в началото на септември. Месеците до 15 януари 2016 обещават да са напрегнати за всички, които са избрали да продължат образованието си на Острова.
Разумният подбор на университети, прецизната подготовка на документите и стрикното спазване на процедурите за кандидатстване, са залог за успех, но не винаги са достатъчни, за да се поздравите с успешен прием през следващата есен.

Допълнителна информация за процесите на кандидатстване както във Великобритания, така и в Холандия, Дания, Германия, Франция, САЩ, Швейцария и много други, можете да получите, ако посетите изложението „Отворени врати за образование в чужбина”,
което ще се проведе от 19 до 27 септември в градовете София – Плевен - Варна –Бургас
Подробности и регистрация - ТУКЗа да видим университетския живот в автентична светлина, днес във Взор Ви представяме един английски университет - University of Westminster ,огледално, през погледа на един студент (Анна Долидзе) и един представител на институцията (Моника Парзич).


**************
 
 •    Как животът отведе Моника Парзич в University of Westminster?
Първите си впечатления от университета добих като студентка в него. Започнах магистърска програма тук: Двуезичен превод. Докато следвах, обмислях какво бих искала да работя след дипломирането си и не беше никак трудно да си представя кариера в този впечатляващ университет. След завършването кандидатствах за първата си работна позиция, на пълно работно време, в институцията. Одобриха ме и наистина ми хареса толкова,  че и до днес работя тук.
   
•    Кое е най-голямото достойнство на университета според Вас?
Той е многолика институция, която предлага огромен избор от програми за квалификационните степени бакалавър и магистър. Университетът се откроява с първокласна изследователска дейност, както и с модерна и практическа подготовка по изучаваните предмети. Той дава широк спектър от умения на своите студенти у възможност за интелектуално израстване и самоусъвършенстване. В следствие на това кариерните шансове след дипломиране се увеличават многократно и нашите вътрешни анализи показват високо ниво на удовлетвореност на настоящите и вече завършилите студенти на University of Westminster.

•    Кое го прави специален и го отличава от другите?
Основната мисия на университета е „подготовка за професионалния живот”. Всъщност това означава, че курсовете подготвят студентите за професионална кариера в практически и теоретичен аспект и им позволява да се реализират в конкретни, избрани от тях професии.  Освен това по време на следването те имат възможността да се запознаят със свои бъдещи колеги и работодатели и да се научат как да действат последователно в професионална среда.  

•    Какво бихте посъветвала кандидат-студентите, които сега започват кампанията за прием в университета?
Търсете и се запознайте внимателно с предлаганите специалности в областите, които искате да изучавате. Това ще бъде огромна инвестиция на енергия, време и пари, затова трябва да бъдете сигурни, че правите мъдър дългосрочен избор.
 
**************

 •    Как животът отведе Анна Долидзе в University of Westminster?
     Винаги съм била заинтересована от английския език, той ми е нещо като страст, хоби дори, и мечтата ми беше да уча в Англия. Правилното време дойде, и аз избрах съответния университет по безброй причини.

•    Кое е най-голямото достойнство на университета според Вас?
       Чувството на принадлежност, да си част от една голяма общност и непрестанното му развитие към по-добро.

    Кое го прави специален и го отличава от другите?
      Изключително модерният кампус, самото ниво на обучение, централната му локация, страхотната перспектива за едно успешно бъдеще, осигуряващо стабилна работа по съответната специалност, гъвкавостта на предметите, които съм си избрала да уча.

•    Какво бихте посъветвали кандидат-студентите, които сега започват кампанията за прием в университета?
Да разберат какво искат, да си поставят една цел да я следват с всички сили. И да не се притесняват излишно, всичко става с времето си.175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11