7/2016 - 09/12/2021 16:42

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

845
Aдаптацията към студентския живот не е мисия невъзможна

(Дата: 2016-10-18) || (Брой: 7/2016) || Автор: Дарби

Приспособяването към университетския живот е процес, който не бива да се подценява. След радостта от класирането за желания университет и специалност, много студенти – попаднали далеч от домашната среда за първи път - са шокирани колко уязвими се чувстват. Всички останали изглеждат уверени, красиви и блестящи, а само аз съм потънал в самота и мрачни мисли за неспособността си да се настроя към новата среда, да изявя интелекта си и да започна да изграждам бъдещите си перспективи.

Началото на университетското обучение е огромен преход. Студентите обикновено се преместват далеч от приятелите и семейството си, а ново-откритата независимост и липсата на опит може да станат причина за допускане на много грешки. Добавете към това и напрежението около текущото тестуване и семестриалните изпити и психиката на младия човек може лесно да се разстрои.

Страданието в мълчание изглежда е норма: 54% от студентите съобщават, че не търсят помощ, а една трета, не знаят къде да намерят подкрепа . За всеки студент, който иска да премине плавно през периода на адаптация е важно да се придържа към здравословен режим – балансирана диета, упражнения и достатъчно сън. Освен това е много важно поне един път в седмицата да правите нещо, което Ви носи пълна релаксация.

Още с пристигането не е добре да се затваряте в стаята си. Напротив оставете вратата отворена, докато разопаковате багажа си, така без усилия ще се запознаете с онези, които междувременно преминават, можете да получите предложение за помощ … или за първите партита, които ще се организират в кампуса.

Управлявайте разумно парите си! Направете си бюджет и се придържайте към него, защото ще Ви е много тежко, като установите, че сте пропилели месечната си издръжка още след първата седмица.

Ще се впечатлите какво разнообразие от клубове и студентски организации се предлагат в кампуса. Дори да сте били единак в училище, ще се учудите колко бързо ще намерите своята среда в университета. Включете се в клуб свързан с Вашата специалност. Така не просто ще разширите социалните си контакти, а и ще подпомогнете академичната си подготовка. Задължително обаче се включете и в поне един чисто забавен клуб, за да има къде да се разтоварвате.175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11