9/2016 - 30/11/2021 16:25

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

856
Възможности за обучение в Германия без сертификат

(Дата: 2016-12-16) || (Брой: 9/2016) || Автор: Дарби

Едно от задължителните условия за прием в бакалавърска програма в европейски университет, освен диплома за завършено средно образование, е сертификатът за високо ниво на владеене на езика на преподаване в съответната държава.
Някои немски университети обаче дават възможност на кандидат-студенти, чието ниво по немски език не  е достатъчно за директен прием , да се възползват от възможността за т.н. подготвителна година. Тази опция позволява на бъдещите студенти в рамките на един до максимум три семестъра да усъвършенстват  своите знания по немски език и след успешно полагане на изпит ( Test Daf или DSH ) в края на курса да продължат  обучението си в желаната бакалавърска програма. За този период в голяма част от университетите курсистите  получават студентски права и могат да се възползват от различни привилегии като намаление в студентски стол, безплатен градски транспорт, възможност за кандидатстване в общежитие.
Подготвителната година се състои от отделни модули ( курсове), всеки от които съответства на определено ниво А1 / А2 / В1 / В2. Препоръчително е всеки кандидат-студент в момента на кандидатстване да представи официален сертификат за владеене на немски език минимум А1 според Общоевропейската езикова рамка. Допускането до подготвителна година се осъществява след предварителна проверка на пакет документи ( диплома, сертификат и други), като покана получават само кандидати с диплома и успех, достатъчни за последващ прием в желаната бакалавърска програма. Независимо от сертификата, който притежават, всички кандидати, получили официален прием от университета, задължително полагат входящ тест, на базата на който биват разпределени в съответния курс.  
Поради големия интерес към програмата „подготвителна година в Германия” и малкия брой обявени свободни места в курсовете от огромно значение са изготвяне на задълбочено предварително проучване, стратегическият подбор на учебните заведения, както и стриктно спазване на всички срокове и процедури в процеса на кандидатстване. 
Допълнителна информация за възможностите за обучение в Германия, можете да получите от консултантите на ДАРБИ в цялата страна.

Свържете се с най-близкия до вас офис на ДАРБИ:
СОФИЯ-ВАРНА–БУРГАС–ПЛЕВЕН
www.darbi.eu 


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11