3/2016 - 24/09/2022 20:24

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

809
Значението на продължаващото професионално развитие

(Дата: 2016-03-11) || (Брой: 3/2016) || Автор: Дарби

Вече сте завършили формалното си образование. Преминали сте всичките си практически стажове, за да се квалифицирате. Новата Ви работа е реалност и уверено започвате професионалното си развитие. Мисията е изпълнена!
    
 Справедливо е да се каже, че първата част от Вашата мисия е успешно и изцяло завършена. Отпуснете се и си подарете потупване по рамото! Но не разчитайте на лаврите за дълго време, защото рискувате  сериозно да изостанете от колегите си. Същото се отнася и за професионалисти с дългогодишен опит в областта си, трайно установени на едно работно място.

Продължаващото професионално развитие е важно, защото то гарантира, че ще продължите да бъдете компетентен в професията си. Това е един непрекъснат процес, който протича през цялата Ви кариера на професионалист и е от полза както за индивида, така и за обществото. Крайният резултат от добре планираното продължаващо професионално развитие е, че то защитава обществото, работодателят и професионалната кариера на самия специалист.

  Практическо значение на продължаващото професионално развитие:

•    Гарантира, че Вашите способности ще са в крак с настоящите стандарти, на останалите в същата област.
•    Подпомага запазването и подобряването на знанията и уменията.
•    Спомага за актуализиране на Вашите знания и синхронизирането им с променящите се тенденции и направления в професията Ви. Скоростта на промените е вероятно по-висока, отколкото някога е била - и това е функция на новото ритъм и динамика на живота.
•    Професионалното развитие Ви помага да продължите да допринасяте за напредъка на своя екип. Повишаването на ефективността на работното място, подпомага  и израстването в кариерата Ви, преместването на нови позиции, възлагането на управленски и обучителни функции и други.
               
 При някои професии, периодичното актуализиране на знанията и уменията се изисква от професионални организации, от кодекси за поведение или етични кодекси. В същината си обаче, усъвършенстването е лична отговорност на професионалиста, за да запази своите знания и умения в съответствие със съвременните стандарти.

Но продължаващото професионално развитие трябва да бъде привлекателно и забавно, макар че е трудно да се намери съответния курс, който се вписва в другите Ви задължения. Много хора избират дистанционно или онлайн обучение, или съчетават лятната си ваканция с участие в практически семинари и  курсове. Възможностите са много и всеки може да избере своето предпочитано занимание, което да го обогатява и да мъ доставя удовлетворение


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11