05 / 2007 - 24/09/2022 20:22

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

21
American College Dublin

(Дата: 2007-05-01) || (Брой: 05 / 2007) || Автор: ДАРБИ

Основан през 1993 год., през изтеклите четиринадесет години Американският Колеж в Дъблин (ACD) е преминал през много промени. Всяка успешна година носи нови възможности и развитието постепенно води до разширяване и усъвършенстване на колежа.


НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА


American college Dublin.jpgЗа колежа
American College Dublin, Ирландия, е основан като нестопанска организация партньор на “Lynn University”, Флорида, САЩ. От тогава ACD си завоюва престижна репутация на висококачествено учебно заведение.
Колежът се намира на площад “Мериън”. Помещава се в шест красиви възстановени григориански къщи, една от които е била къщата на Оскар Уайлд. Колежът използва и няколко помощни сгради, намиращи се в непосредствена близост до главния кампус.
Мисията на колежа по отношение на образованието включва академичното, личностното и професионално развитие, като се обръща по-сериозно внимание на отличните постижения, образованието и възможностите за професионална реализация. Целта на колежа е да предостави качествено международно образование на студенти от различните точки на света като комбинира традициите на американското и ирландското образование.
Образованието, предлагано в ACD, е уникално. Студентите се обучават по прогресивен, интерактивен начин. Изучават пет предмета на семестър и успешното завършване на всеки от тях им носи по шест кредита. По време на семестъра се провеждат различни тестове като по този начин се следи за напредъка на всеки студент.
American College Dublin 1.jpgСтудентите са насърчавани да дискутират проблеми, които водят до по-динамичен начин на учене. Допълнително в ACD се предлагат стажове, възможности за обучение в САЩ в университета, с който си партнира ACD – Lynn University, Флорида, както и редица други студентски организации.

За Ирландия
Ирландците обичат да говорят и да слушат, така че има много възможности да срещнете нови хора и да усъвършенствате английския си език.
Разположена в западната част на Великобритания, Ирландия е една от най-популярните европейски туристически дестинации с красивите си пейзажи и спиращи дъха гледки. Страната има население приблизително 4.5 милиона души, почти 50% от които са под 28 години.
Dublin.jpgСъс своите дългогодишни традиции в образованието и културата, уникалния английски, който се отразява в творбите на Оскар Уайлд, Джордж Бърнард Шоу, Джеймс Джойс и други, Ирландия се превръща в отличен избор за всички хора, желаещи да усъвършенстват знанията си по английски език.
Един от най-специалните градове на Европа, Дъблин, е прочут със своята оживена атмосфера – препълнени кафенета и пъбове, музеи, ресторанти, галерии, със съвременната си и средновековна архитектура и честите театрални представления. Богатото ирландско музикално наследство много силно е представено в Дъблин с многобройните възможности да задоволи както традиционните, така и съвременните музикални стилове.
Дъблин е подходящо място за чуждестранните студенти да получат образование. Разположена на източното крайбрежие на Ирландия, столицата има население над един милион. Предлага разнообразна и динамична интернационална среда, в която можете лесно да се интегрирате.

Dublin 1.jpgМеждународни студенти
ACD се гордее с разнообразието от студенти, идващи от различните краища на света. Дъблин предлага топло гостоприемство за всички и различни услуги на хилядите студенти, дошли да се обучават там. Има стотици кафенета, ресторанти, пъбове, клубове и културни забележителности, които привличат вниманието на студентите, когато са извън учебните зали.
Погледнато от практическата страна, има много възможности за настаняване на студентите в градския център или в покрайнините, до където лесно се стига с автобус, влак или метро. Средно изчислени разходите за престой на един студент в Дъблин за една учебна година са около 7 000 евро.

 
НАЧАЛНА | ПРЕДИШНА (стр.1 от 2) СЛЕДВАЩА | ПОСЛЕДНА
175
164
152Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11