2/2017 - 23/07/2024 05:34

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
Европейско Изложение „Отворени врати за образование в чужбина” 2017


За Двадесет и осми пореден път се реализира инициативата на Консултантска къща „Дарби” „Отворени врати за Европейско образование” 2017. И двете събития в София на 21.01 и във Варна на 29.01 преминаха под засилен интерес на млади хора и родителите им от цяла България.  Те имаха възможност да се срещнат с представители от над 20 университета, средни училища и езикови центрове в чужбина. По време на изложбените дни ученици и родители посетиха редица интересни семинари, засягащи важни теми по кандидатстване за висше или средно образование в чужбина.


Традиционно най-търсени бяха бакалавърските степени във Великобритания, Холандия и Германия. Най- новото на изложението бе увеличеното предлагане на програми в Скандинавските страни . На най-голям интерес се радваха програмите на английски език в Швеция. Партньорът ни от елитния университет в Германия IUBH предложи атрактивен промоционален пакет за  стипендия    за новия кампус в Берлин. Предложението възлиза на 20 и 30 % от годишната такса, субсидирано съвместно от университета и държавата. Студентите, показали силна мотивация за учене и развитие, могат да кандидастват и да бъдат наградени с такава преференция. Традиционно за университета е отпускането на стипендии за мотивирани студенти, съфинансирани от водещи компания като AIDA, Deutsche Lufthansa, Leissen Foundation и др. 

Инженерните специалности са новият хит за българите при кандидатстване в чужбина. Основната причина за това е интензивното развитие на технологичния сектор. Недостига на адекватно подготвени специалисти отново насочи вниманието към техническите дисциплини. И докато ИТ сектора е цел на много кандидат-студенти от години, то вече се наблюдава засилена конкуренция за прием и в другите инженерни сфери.

Паралелно с това много семейства бяха дошли специално за Магазина за езикови вак  .. повече >>
ГЛАВНА СТАТИЯ
ФАКТИ СЪБИТИЯ МНЕНИЯ
НА ФОКУС
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
КАРИЕРА
DARBI COLLEGE
вестник България - най-големият седмичник в САЩ

Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11