05 / 2008 - 16/07/2024 15:37

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ - АРХИВ

111
Горещият темперамент на испанския език

(Дата: 2008-06-03) || (Брой: 05 / 2008) || Автор: ДАРБИ Aко владеете испански език, можете да общувате с почти 500 милиона души по цял свят! Само помислете колко повече възможности за работа и развлечения ви дава само този прост факт. А ако желаете да отидете на екскурзия до Испания или Латинска Америка, малко познания по испански ще ви бъдат със сигурност от голяма полза.

Популярни факти за испанския език
o След мандарин-китайски и английски език, испанският е третият най-разпространен език в света и се нарежда на второ място по броя на хората, които го определят като роден език.
o В края на 19 век испански език са говорили 60 милиона души. Днес те са почти 500 милиона.
o Испанският е майчин език на приблизително 350 милиона души в 21 страни (Мексико: 98 милиона, Испания: 39 милиона, САЩ: 39 милиона, Аржентина: 35 милиона, Колумбия: 36 милиона, Венецуела: 22 милиона, Перу: 20 милиона ...) Разпространен е в много други държави, където не е официален език.
o Испанските потребители са най-бързо растящият пазарен сегмент в Северна Америка. Популацията им в САЩ е нараснала на 60% само за едно десетилетие и покупателната им способност се очаква да надвиши 926 милиона долара през 2007г.
o Испанският е вторият най-често използван език в международната комуникация и официален език на ООН и нейните сателитни организации.

Културни индикатори

o Латинската култура продължава да оказва глобално влияние върху архитектурата, изкуството и литературата. Кой не знае “Дон Кихот де Ламанча” на Сервантес, втората най-много превеждана книга след Библията, която отпразнува своята 400- годишнина през 2005 година с празненства по целия свят? Кой не е чувал,че най-скъпо продадената картина досега е на Пикасо?
o Испанският архитект Сантиаго Калатрава продължава да разпространява марката си по света с текущи проекти в Швеция, Ирландия, Олимпийското градче в Атина, мястото, където преди се издигаше Световният търговски център в Ню Йорк и редица други.
o Испанските автори като Габриел Гарсия и Изабел Аленде продължават да пишат бестселъри и да печелят международния признания на критиката.

Изучаването на испански език не само е увеличило значението си в рамките на глобалната икономика, но също може да изиграе важна роля във вашето личностно развитие. Испанската страст за живот е заразна и веднъж започнете ли да изучавате езика и културата им, никога няма да спрете.

Защо да изучавате испански език
Испанският е официален език не само в Испания, но и в Мексико, Централна Америка, Карибските острови на Куба, Пуерто Рико и Доминиканската република и по-голямата част от Южна Америка, а САЩ се превърнаха в петата по големина “испаноговореща” страна, тъй като испанският език се говори от над 10 % от населението на страната. Като двуезични райони се оформиха: Южна Флорида, части от Калифорния, Ню Мексико, Аризона, Чикаго, Ню Йорк. Освен в Южна Америка и Испания, езикът се говори и във Филипините, и в някои части на Африка.

 Способността да говорите и да пишете на испански ви позволява да комуникирате чрез един от международните езици на бизнеса и финансите и с помощта на споразумението NAFTA между САЩ, Канада и Мексико испанският език се превърна в още по- важен в света на международната търговия. От друга страна, владеенето на испански ви осигурява достъп до оригинални творби, проучвания, доклади и други писмени материали, както и до телевизионни и радиоканали, които се излъчват в световния ефир.
Това е език не само за учени и пътешественици, но и за търговия и международни взаимоотношения. Съществуват възможности за професионална реализация в бизнес администрацията, търговията, банкирането, връзки с обществеността, преводачески услуги, издателство, журналистика, туристическата индустрия, хотелиерство, както и в преподаването в средни и висши училища.

Испанският помага и за по-доброто разбиране на английския език. И двата езика са повлияни от латинския и затова между тях има много прилики.175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11