01 / 2009 - 16/07/2024 14:48

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ - АРХИВ

152
Езикови програми

(Дата: 2009-01-20) || (Брой: 01 / 2009) || Автор: ДАРБИ
 Езиковата подготовка е само част от общия план за персонално развитие на индивида. Независимо от целите - бизнес, академична подготовка, или просто мечта за опознаване на далечни страни, знанието на чужди езици е една осъзната необходимост.
Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби" винаги се е стремяла да удовлетвори всяко желание на своите клиенти. Една от основните насоки на нейната дейност са езиковите програми. Целият екип на „Дарби" работи усърдно за осигуряването на голямо разнообразие от такива не само в чужбина, но и в България. Стремежът е да бъдат задоволени всички изисквания и да се предложат възможности за всички възрастови групи и нива на владеене на език. Според Вашите предпочитания можете да се включите в:
• Летни езикови курсове: групови и индивидуални;
• Целогодишни езикови програми;
• Специализирани езикови програми.

Летни езикови програми в чужбина
Летните езикови програми се провеждат през месеците юни-август. Разположени са в тази част от годината, когато учениците са във ваканция и имат възможност да отделят време, за да посетят друга държава и да съчетаят това предизвикателство с езиково обучение. Възрастовите граници за желаещите да се включат в тях са между 8 и 18 години.
В зависимост от предпочитанието за вида пътуване тези програми се делят на групови и индивидуални.
При груповите летни програми е характерен определен брой участници (мин.15 души), които заминават за една и съща дестинация. Те са придружавани от представител на „Дарби", който е на тяхно разположение през целия период на обучение. Тези програми се провеждат през месец юли като Вие можете да изберете тяхната продължителност-2, 3 или 4 седмици.
За лято 2009г. Консултантската къща организира групови езикови ваканции в Англия, Шотландия, Ирландия, Малта, САЩ/Канада.
При индивидуалните летни програми заявилите желание за участие заминават самостоятелно, но по време на целия си престой в чужбина, те са заедно с участници от други държави.
Лято 2009 с Консултантска къща „Дарби" предлага и още едно предизвикателство- незабравима семейна ваканция. Родители и деца могат да пътуват и да учат език заедно.
Учебната програма на летните езикови ваканции се провежда предимно сутрин и продължава до обяд/ранния следобед. Интензитетът на обучението е 15 или 20 учебни часа седмично-от понеделник до петък. Един учебен час е с продължителност от 45-50 мин. През първия ден на езиковата програма представители на съответните езикови центрове правят езиков тест на новопристигналите участници. С този тест се цели да се определи входното ниво на всеки. След получаване на резултатите участникът се разпределя в съответната група за обучение. Честа практика е да се провеждат и тестове за проверка на получените по време на програмата знания. Краят на езиковото обучение завършва с получаване на сертификат от езиковия център.
През следобедните и вечерни часове за участниците в езиковия курс се организира специална културна, социална и вечерна програма. Тя включва еднодневни и целодневни екскурзии, които се провеждат най-често събота или неделя, посещение на интересни забележителности, характерни за съответната държава, посещение на кино, театър. Специално за малките деца се организират забави, като караоке, детска дискотека, куиз шоу, викторина и др. Любителите на спорта пък могат да се забавляват, играейки футбол, баскетбол, волейбол, бадминтон, тенис на корт, тенис на маса и много други.
Настаняването може да бъде в приемно семейство или на общежитие

Целогодишните езикови програми в чужбина
Целогодишните програми са насочени към навършилите 16 години. При тези програми интензитетът на обучението по чужд език може да варира в големи граници- от 15 до 35 учебни часа седмично и повече. Вие можете да избирате между стандартни и интензивни курсове.Продължителността им е от 2 седмици до 1 година, в зависимост от предпочитанията.
Целогодишните курсове според своята насоченост могат да бъдат:
-за бизнес подготовка
-за подготовка за кандидатстване във висше учебно заведение в чужбина
-за подготовка за явяване за международно признат сертификат и мн.др.
Културната и развлекателната програма не е строго фиксирана. Участникът може да избира на кой град или туристическа забележителност да посети.
Настаняването е в приемно семейство, общежитие, хотел, апартамент.

Специализирани програми в чужбина
За любителите на фотографията, рисуването, модния дизайн, бижутерията, гримьорството, футбола „Дарби" предлага специализирани езикови програми, които ще помогнат на участниците в бъдещото им професионално развитие.
За професионалисти в областта на икономиката, бизнеса, политиката са подготвени специализирани курсове, свързани с подобряване увереността и лекотата при говорене, техники за презентационни умения, участия в срещи и преговори.

Програми по английски език в България
Освен езиково обучение в чужбина Консултантска къща „Дарби" предлага, чрез своя Езиков център програми по английски език. Преподавателите на Центъра са висококвалифицирани специалисти, с доказан професионализъм.
Вие можете да изберете курс, отговарящ на Вашите изисквания:
-целогодишни курсове
-интензивни курсове
-летни курсове за деца и възрастни
-подготовка за IELTS
-бизнес английски за корпоративни клиенти
-индивидуално обучение "One-to-one"
-комбинирано обучение в България и в чужбина
Продължителност на обучение - от 60 до 180 часа в зависимост от нивото на владеене на езика и избрания курс на обучение.

 Подготовка за сертификат IELTS

IELTS е водещият английски сертификат, който намира все по-широко признание в света. Образователният център Дарби предлага курс от два модула за подготовка за този сертификат.
1. Foundation course-този модул е за кандидати с ниво на владеене на английски език - Intermediate/ Upper-Intermediate.
2. Graduation course-този модул е за кандидати с ниво на владеене на английския език- Advanced
Курсове за IELTS са:
-целогодишни - 180 часа
-интензивни -120 часа
-супер - интензивни - 60 часа
Интензивните курсове се провеждат всеки месец по график, съобразен с изпитите в Британски Съвет.

Образователният център предлага и летни курсове
Летните курсове за деца и възрастни са съобразени с лятната ученическа ваканция. Техните начални дати са 1 юни и 1 юли.

За повече информация посетете сайтовете на Консултантска къща „Дарби"- www.darbi.eu и на Darbi College - www.darbigollege.com.


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11