03 / 2009 - 16/07/2024 15:13

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 




ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ - АРХИВ

167
За мен, за приятели, за всички заедно!!! Лято 2009

(Дата: 2009-03-16) || (Брой: 03 / 2009) || Автор: ДАРБИ



Групови езикови ваканции в Ирландия и Малта 

Планирахте ли вече Вашето лято? Успяхте ли да помислите за това, кое е най-важно за Вас, какво можете да правите през ваканцията?

Вероятно тези въпроси ще Ви сепнат- та навън е още толкова студено, за какво лято става дума? Е, ако мислите така, накрая пак ще трябва да решава някой друг вместо Вас. А е необходимо толкова малко- да затворите очи и да си представите-морето, плажа, нови хоризонти, нови познанства, нови преживявания, и още малко-нови държави, нови възможности за срещи с непознатото. Светът е голям и сам по себе си е огромно предизвикателство. Не бива обаче да забравяте, че смехът и забавленията трябва да са Ви и от полза за Вашето бъдеще. Можете да обогатите познанията си по език например. 


Какво ще кажете за едно незабравимо Лято 2009 в Ирландия?Тя е една от държавите, които винаги ще свързваме с легенди за подвизите на велики герои, с представите за тайнственост и за драматична и наситена със събития история. Дали тя ще Ви очарова или ще имате неочаквана среща с нещо, което дори не сте предполагали, бихте могли да научите, ако предпочетете тази дестинация за езиковото си обучение?

Едно, обаче, е сигурно-Дъблин-столицата на Република Ирландия, ще Ви очарова. Той е най-големият град в островната държава и е сред най-бързо растящите в Европа. Този прекрасен европейски град с бурна история и с още по-динамично съвременно развитие предлага великолепни условия за ефективно обучение, спорт, почивка и развлечения. 

Дъблин е един от най-практичните и дружелюбни градове на Европа. Безспорно никой, пристигнал в Дъблин, не го напуска без да е разгледал околностите на града – хълмовете, странните конични върхове на планината Уиклоу, изящната дъга на Дъблинския залив, древните мегалити в зелената долина Бойн, всички те включени от ЮНЕСКО в списъка с културното наследство. 

Вашето пътуване из миналото и настоящето на Ирландия би било улеснено от езиковия център АТС, партньор на Консултантска къща „Дарби”. Той провежда  своята програмата в Trinity Hall-една от най-забележителните сгради, разположена в престижна част на Дъблин. За да усетите духа на Ирландия, ще можете да посетите и националната галерия. Една от традиционните забележителности е пивоварната и музей Guinness Storehouse, която не трябва да изпускате – родното място на известната бира. Изключително популярен е спорта Greyhound Racing.

Наред със забавленията ще имате възможност да изучавате английски език по 15 часа на седмица, като Вашата езикова ваканция с „Дарби” и АТС ще продължи две седмици, започвайки от 18,19 юли. 



Не по-малко забавно лято в Ирландия Ви предлага Емералд- езиков център, който работи съвместно с „Дарби”. Караокето, куизи, игри, свързани с търсенето на съкровища, посещението на театрални постановки са една малка част от интересните преживявания на младите участници.

Ако желаете да се докоснете до културното наследство на Ирландия задължително посетете Dublin Castle. Замъкът в Дъблин е повече дворец от колкото замък и е бил използван за забавление на хората от високата класа. 

Необикновената Christ Church Cathedral датира от 1030г. Гробницата, която датира от 1171-1172г. е една от най-големите средновековни гробници в Ирландия и в Обединеното Кралство.
Всичко това, съчетано с 15 часа по 60 минути седмично може да Ви предложи „Дарби”, съвместно с езиковия център Емералд-две полезни и вълшебни седмици, започващи от 05 юли 2009г.  
След всичко казано е ясно, че Дъблин е една от най- жизнените Европейски столици- тя предлага всичко, което може да си поискате по време на почивка. 

 А какво бихте казали за Малта? Нима само споменаването на нейното име не събужда вашето въображение- рицари, монашески ордени, приключения и всичко това,съчетано със слънце, солен привкус на море и характерната екзотична природа на Средиземноморието?

И по население, и по площ, Малта е най-малката страна-член на ЕС. Малтийският език е единственият семитски език, официален за европейска държава. Мистичният ореол около Малтийския орден и топлият средиземноморски климат правят Малта привлекателна туристическа цел за много европейци целогодишно. Вие можете да откриете екзотиката на Малта, повишавайки познанията си по английски език.

Слиема - това е може би най-модерният град на Малта, туристически и търговски център. Слиема може да бъде описана по два начина - от една страна - красиво крайбрежие, оживени улици, много хотели и заведения, търговски квартали и шумни пристанища, а от друга - тихи, тесни и романтични улички, колкото по-отдалечени от морския бряг, толкова повече наподобяващи и пресъздаващи типичната за Малта старинна архитектурa.Езиковият център IELS MALTA, партньор на „Дарби”, Ви дава възможност да се докоснете до това великолепие, защото е разположен в близост до популярния морски курорт Слиема.

Малта е изключително интересна и богата на забавления туристическа дестинация. През свободното си време участниците в летните програми на IELS имат възможността да посетят едни от най-интересните исторически места в страната. 

Като един от вариантите за екскурзия през свободното време е посещение  нас столицата Ла Валета. Построена от Великият майстор Жан де ла Валета след Великата обсада през 1565 година, това е едно от най-интересните места в Малта. Столицата също така е административното и търговско сърце на острова.

Курортното градче Слима пък предлага на участниците в езиковите програми освен море, пясък и слънце, но и посещение на църквите, посветени на Света Богородица, която в Малта е наричана Звезда на морето. Най-старата е Стела Марис. Както във всички малтийски градове и села ежегодните църковни фестивали са много популярни. Особено този, посветен на Стела Марис, провеждан през август както и този на Сакре Кьор през юли.

Освен богатото разнообразие от пътувания Малта предлага на своите гости и интересна кухня, която е комбинация от арабската, италианската, испанската, френската национални кухни.

Други занимания по интереси, които предлага езиковият център IELS, са тържествено посрещане в деня на вашето пристигане, круиз, парти на плажа, посещение на аква парк и много други забавления. И, разбира се, всичко това е съчетано с 20 часа по 45 минути езиково обучение. Вашата вакация ще продължи две седмици с начална дата 12 юли.

Успяхме ли да събудим Вашето любопитство, да разпалим огъня на откривателския дух във Вас? Може би се нуждаете от повече информация? Можете да я получите от консултантите на „Дарби”- тел.: 02 988 03 40, 988 10 82, e-mail: eshsa@einet.bg.

 

 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)



Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11