6 / 2010 - 23/07/2024 06:08

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ - АРХИВ

284
С привкус на история…

(Дата: 2010-06-16) || (Брой: 6 / 2010) || Автор: Дарби Мнозина наричат Малта страна-играчка. Това не е случайно - тя е с малка територия, не разполага нито с високи планини, нито с пълноводни реки. Местните жители наричат град две-три улички с двайсетина къщи. Обаче в продължение на много векове трите неголеми средиземноморски острова, съставляващи държавата - Малта, Гозо и Комино, са във водовъртежа на най-драматичните събития в Европа. Те са въплъщение на великата история и богатата култура на Стария континент. На Земята няма друго кътче, където на толкова малка площ са съсредоточени толкова много уникални паметници.

Всеки, който иска да се срещне с миналото в потока на настоящето, със сигурност трябва да посети тази прекрасна държава, която днес е известна  със своя горещ климат, прекрасни плажове и нощен живот.  

 За навършилите 15 години и желаещи да обогатят поднанията си по английски език Консултантска къща «Дарби» прави изключително предложение-лятна езикова ваканция, която ще Ви позволи да съчетаете полезното с приятното.Вие ще можете да се насладите на San Gwann-еднa от най-спокойните и тихи зони на страната. Намира се в близост до Spinola Bay и Paceville- райони, пълни с много заведения, магазини, ресторанти и туристически атракции.

Gateway International School of English се помещава в красива сграда на два етажа. Училището разполага с 10 класни стаи, напълно оборудвани с аудио-визуална техника, климатици, както и кафетерия, прекрасна градина. На разположение на учениците са още библиотека и интернет връзка.

Предлагат се стандартни, интензивни, специализирани и бизнес курсове, както и подготвителни курсове за различни изпити за придобиване на сертификат. Учебните часове при стандартно обучение са 20, всеки от по 45 мин. Групите се състоят от 15 души през летния сезон и от 8 през останалата част от годината, като са застъпени всички нива на владеене на езика- от начинаещи до напреднали.

Настаняването е осигурено в общежитие, намиращо се на около 50 метра от езиковия център. То разполага с 6 двойни, 12 тройни и 4 четворни стаи с 8 общи бани, заемащи 3 етажа. Всички стаи са оборудвани с климатични системи и wireless internet. След часовете учене ще можете да си починете в красивата градина на общежитието и дасе подкрепите в бюфета за храни и напитки. Настаняването е осигурено от понеделника преди началото на програмата до понеделника след нейния край.

Вашият престой включва и множество спортни забавления-плуване, футбол, волейбол и др.

Не бива да пропускате и предложените екскурзии до Гозо, пътуване до плажовете Golden Bay, Mellieha Bay, Paradise Bay и др. и най-вече тази до столицата Ла Валета.

Малтийската столица е уникален град, пораждащ у всеки посетител усещането за потапяне в историята. Колкото и да е странно, този град дължи съществуването си на нашествието на турските пълчища, предвождани от Сюлейман Великолепният. Османците атакували Малта през 1565 г., срещнали отпора на рицарските отряди, ръководени от Великия магистър Жан дьо ла Валет и местното население, и се върнали в Константинопол. Жан дьо ла Валет разбрал, че само добре укрепеният град може да противостои на нашествениците."Ние сме джентълмени и ще построим велик град-крепост за джентълмени", обещал той на местните хора и удържал на думата си. Столицата на Малта напълно заслужено носи неговото име. 
 

Сега Ла Валета представлява музей под открито небе. На тесните му и изключително живописни улички ще намерите повечето от най-забележителните здания - прекрасни дворци и величествени храмове. Ако посетите Ла Валета, непременно влезте във великолепната катедрална църква "Сент Джон". Не подминавайте двореца на Великия магистър, който по съвместителство изпълнява ролята на резиденция на президента на държавата и място, където заседава малтийският парламент, оръжейната палата на рицарите, дворците Паризио и Кастили, археологическия музей, бившето адмиралтейство, приютило Музея на изящните изкуства и знаменития театър "Маноел".

 Убедена съм, че за Вас, двете седмици езикова ваканция ще минат неусетно и ще превърнат това лято в незабравимо изживяване. Затова побързайте да се запишете за курсовете от  23 август 2010г. Все още имате време да се включите в сформираната група и да разчитате та помощта на нейния груп-лидер.

За повече информация можете да се обърнете към консултантите на „Дарби” на тел. 02/988 03 40 или на e-mail: eshsa@einet.bg.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11