9/2012 - 16/07/2024 16:12

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ - АРХИВ

500
На ски в Швейцария, шоколад и още нещо…

(Дата: 2012-11-16) || (Брой: 9/2012) || Автор: Дарби 

 

Едва ли има някой, който обича зимните спортове и не е мечтал за пистите на Швейцария. Притегателната сила на Алпите винаги остава една и съща за почитателите на планината. За някои от Вас тази зимна приказка може да стане реалност с предложението за зимна езикова ваканция на Консултантска къща „Дарби”.

Монтрьо е един от най-известните градове в Швейцария-административен център на областта Riviera-Pays-d'Enhaut в кантон Vaud. Разположен е в западната част на страната, на брега на Женевското езеро. Градът е предпочитано място за почивка и релаксация, известен е с ежегодните си културни фестивали и с паметника на Фреди Меркюри, издигнат на крайбрежната улица. Една от най-известните забележителности в Монтрьо е средновековният замък Шийон, построен на брега на езерото.

 Институт „Монте Роса” е американско международно пансионатно училище за средно образование, основано в 1874г. Намира се в самия град Монтрьо и има прекрасна гледка към Женевското езеро и Алпите. Помещава се в традиционна сграда от XIX век и разполага със всички съвременни удобства необходими за приятното и ползотворно протичане на учебния процес: приветливи класни стаи, открити спортни площадки, зелени площи, плувен басейн и др. През учебната година в него се обучават деца на възраст от 8 до 19г., а през зимната и лятна ваканция се провеждат езикови курсове по френски, немски или английски език за ученици от цял свят.

Зимните езикови програми са насочени към ученици на възраст от 8 до 19г. като минималният срок на обучение е две седмици. Началните дати са определени-всяка сряда от 8 януари до 19 февруари.

Обучението по програмата дава възможност за избор на един от предложените езика: английски или френски. Учебните часове са по 22 на седмица, като специално внимание се обръща на уменията за свободно говорене и общуване на чужд език. Групите се състоят от не повече от 12 деца. Часовете се провеждат сутрин, от понеделник до събота.

Следобедните часове са предвидени за спортни мероприятия. Спортовете, които могат да се практикуват са ски, сноуборд, плуване, волейбол, баскетбол, футбол, тенис, стрелба с лък и др. Спортната база на училището предлага пълноценна почивка с любимия спорт.

В средата на седмицата се провежда целодневна екскурзия до забележителности в района. Предвидени са посещения на Женева, Берн, Лозана, фабрика за шоколад и др.Прекрасно съчетание на най-красивите градове на Швейцария с нейния опияняващ шоколадов аромат!

Настаняването по програмата е в пансионатни къщи на училището, в двойни или тройни стаи, повечето с гледка към езерото. Всички стаи са приятно обзаведени и осигуряват необходимия комфорт на участниците. Момчета и момичета се настаняват в различни сгради. Изхранването е на пълен пансион (закуска, обяд и вечеря). Настаняването е осигурено от сряда преди началото на програмата до последната сряда след нейния край.

За повече информация можете да се обърнете към консултантите на „Дарби” на тел. 02/9880340.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11