1/2014 - 16/07/2024 14:35

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ - АРХИВ

611
IELTS 60 – това ли е подходящият курс за мен?

(Дата: 2014-01-16) || (Брой: 1/2014) || Автор: ДарбиКаниш се да се запишеш в интензивен курс по IELTS с обучение в рамките на 60 учебни часа? Ако това се отнася до теб, то най-вероятно попадаш в една от следните категории:
 
Пътник в последния влак: научил си, че трябва да покриеш езикови изисквания за емиграция или образование твърде късно (например 1-2 месеца преди крайния срок за подаване на документи) и на всичкото отгоре се е оказало, че изпити като IELTS са обвързани с най-различни крайни срокове. Хората от тази категория, разбира се, нямат друг избор, освен да се заемат възможно най-бързо с подготовката и явяването на тест.
 
Скаут: отделил си известно време за самоподготовка. Обградил си се с граматики и тестови книги, чел си блогове свързани с IELTS . Това, от което имаш нужда, е база за сравнение и адекватни насоки на преподавател с опит. Надяваш се, това, което сам си открил за изпита, да се потвърди и след няколко седмици да се явиш уверено на теста.
 
Медалист: уменията ти по английски конкурират тези по майчиния ти език. Академичният английски съществува като понятие за теб, анализът на графики не изпълва погледа ти с празнота, а и се чувстваш съвсем естествено, когато обсъждаш глобални проблеми с непознати. Това, от което хората от тази група се нуждаят, е ясна представа за тънкостите и спецификата на формата IELTS и как точно да приложат доста добрите си познания по езика възможно най-ефективно.
 
Възможно е да постигнеш необходимите резултати, към която и категория да спадаш, но преди да се подложиш на интензивен курс бъди наясно с няколко неща.
Първо, добрите ти умения по английски са основата за IELTS, но са нужни и аналитични умения. Специфичният формат на теста може да те изненада неприятно и да доведе до занижени или „шарени“ (т.е. доста различни) оценки на отделни компоненти.
Второ, едномесечен (или по-кратък) курс по  IELTS изисква цялото ти внимание, способност за максимална концентрация и висока организираност. Много често учениците се озовават в средата на подготовката си, затрупани със задачи, които не отговарят на личното им учебно темпо. По-добре да бъдеш честен пред себе си за това колко време би отделил за подготовка, отколкото да не се упражниш пълноценно за теста заради непосилния за теб интензитет на работа.
Трето. Ако не си преценил обективно нивото на езиковите си познания, рискуваш да се почувстваш „изгубен” и да се окаже невъзможно да следваш темпото на останалите в групата. За да се предотврати това, добре е да направиш примерен тест…..

Ако си наясно……, заповядай при нас – Ние ще ти осигурим интензивна тренировка за добър изпитен резултат.
 
Тъй като добрите резултати от положените изпити по езикова подготовка са следствие от качествата и работата на съответния преподавател, решихме да ви представим учителите от Езиков център Дарби. Ако някой от тях е бил ваш преподавател и вие искате да споделите своите впечатления от него, можете да го направите на е e-mail: language@darbi.eu


Миряна Ташкова, старши преподавател и методист в Езиков център Дарби


Тя не обича стереотипите и унифицирането. Самоиронията не й е чужда, затова и чувството й за хумор може и да жили понякога. Изключително отговорна към преподаването, своите колеги и ученици. Според нея – всеки може да постигне добри резултати, стига да е амбициран да вложи адекватни усилия.
Възраст: 26 г.
Образование: Английска филология, СУ „Св. Кл. Охридски”. Преподава в Дарби от:  5 години . Обича работата си в Дарби, защото: „Задачите са винаги динамични и имам възможността да развивам собствен метод на преподаване. Възможността да допринеса за бъдещето на свежи и амбицирани младежи е бонус.” До този момент е обучила: 300 IELTS курсисти, които са взели сертификат среден успех 7,5 (максимална оценка 9,00)
Хоби: В малкото свободно време, което й остава, обича да чете социо-лингвистична литература, да гледа филми и да експериментира с различна музика.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11