10/2014 - 16/07/2024 15:09

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ - АРХИВ

693
Изграждането на академичен изказ e важен процес

(Дата: 2014-12-10) || (Брой: 10/2014) || Автор: Дарби

Ezikov centyrТенденцията за увеличаване броя на британските университети, които предпочитат IELTS пред TOEFL, накара много кандидат-студенти да се преориентират към подготовка за този сертификат.  При насочването си към подготвителни курсове обаче, голяма част от тях пренебрегват един много съществен факт: ако изпитът за TOEFL доказва нивото на владеене на английски език, то IELTS Academic e вид кандидат-студентски изпит, който, освен нивото на владеене на езика, доказва способността за аналитично мислене и изразяване в характерен академичен стил.

През последните няколко години все по-често се сблъскваме със случаи, при които български ученици и студенти, на които им трябва сертификат IELTS, са убедени, че познанията им по езика са достатъчни, за да се справят с предизвикателството на изпита. Повечето от тях твърдят, че са изучавали английски още от детската градина, но за съжаление този факт сам по себе си не гарантира нищо друго освен в по-голяма или по-малка степен познания по общ английски.

Изграждането на изказ, който да е полезен на ниво университет, е бавен процес. Той не може да бъде сравнен с отварянето на врата към стая, пълна с всички необходими умения, а по-скоро с извървяването на път, осеян с често срещани грешки и различна лексика и граматика. А за това е нужно време за усвояване и затвърждаване на нови знания.

Много кандидат-студенти подценяват този процес и се насочват към кратка подготовка за езиков изпит. Докато за повечето ученици от езикови гимназии това може да е достатъчно, много други имат нужда от по-продължително практикуване не само на тестовия формат, но и  на академичния език – писмено и говоримо.

Ето защо няколкомесечната или целогодишната подготовка са препоръчителни за ученици, които искат да имат добра езикова и форматна основа преди първата си година в университет в друга страна. Така те ще разполагат с необходимия инструментариум, когато ще трябва да подготвят презентации, доклади, проучвания, аналитични есета и много други курсови работи.


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11