2/2014 - 03/06/2023 10:41

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 




DARBI COLLEGE - АРХИВ

625
Между Oxford и Imperial

(Дата: 2014-02-18) || (Брой: 2/2014) || Автор: Дарби



 Много деца мечтаят да станат полицаи, пожарникари, лекари и др. По-смелите виждат себе си като бъдещи супер герои. Александър Кириленко не е от тях. „Един милиметър може да струва живота на много хора“, казва 17-годишният Александър.
     
От Варна до Лондон. От четири годишен той знае, че ще стане инженер. От тогава датира и желанието му да учи в Oxford. Така Александър целенасочено извървява пътя от математическа гимназия във Варна до Darbi College . В първия колеж за английско средно образование в България той учи една от най-тежките предметни комбинации. За разлика от стандартните 3 предмета A Level, дипломата на Александър ще включва 5.
Как Александър впечатли приемната комисия в един от най-реномираните университети в света?
Дипломи за IGCSE и A Level , Physics Aptitude Test (PAT), IELTS и много кураж. Дългоочакваната покана за Александър му осигурява две интервюта, едно от които в St. Peter`s College, Oxford. Бъдещият инженер пристига в Оксфорд заедно с баща си. Силно впечатлен е от академичната атмосфера на града. Няма как да забрави 18 декември 2013-та. В 8.30 часа сутринта той получава запечатан плик. Трябва да се подготви за интервюто само за 3 часа и 15 минути.
Изпитът започва в 11.45 ч.
Освен геометричната задача, която Александър решава по време на срещата, интервюиращите поставят логическия въпрос защо ескалаторите за излизане от метрото обикновено са повече от тези за влизане. 45-те минути, в които Александър беседва с представителите на St. Peter`s College, Oxford, може и да не са най-дългите, но със сигурност са едни от най-решаващите в живота му.
Александър е от малцината, които получават оферта от университета веднага след интервюто - за отлични оценки, разбира се. Той не изненада никого, но зарадва всички с главозамайващите 96% или A* на A Level Mathematics.

Кандидатурата му е впечатлила не само университета в Oxford, но и Imperial College и University of Bath. Малко са кандидатите, пред които стои подобна възможност и то в условията на жестоката конкуренция за инженерни специалности.
Какъвто и да е изборът на Александър, едно е сигурно – един от най-престижните университети на световно ниво ще има ценно попълнение от следващата академична година.
     
Другите за него:

„Александър нямаше нужда от специална подготовка за изпита PAT, защото благодарение на A Level и националните състезания и олимпиади  постиженията му по физика бяха на много високо ниво. Все пак той е човекът, който се класира на второ място на националната олимпиада по физика през април 2012 г.“ Никола Каравасилев, преподавател по физика в Darbi College
„При подготовката ни за интервюто в Oxford използвахме база данни с нетрадиционни въпроси, всеки от които Александър трябваше да свърже с инженерство. Няма верни или грешни отговори. Оценява се нестандартното мислене и логиката на кандидатите. Сред въпросите, които най-много впечатлиха Александър беше „Защо камикадзетата носят каски?“ Людмила Христова, преподавател по икономика и подготовка за изпити на Oxbridge в Darbi College



175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)



Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11