2/2014 - 03/06/2023 12:21

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

621
Средно образование! Стипендии за отлични ученици

(Дата: 2014-02-18) || (Брой: 2/2014) || Автор: Дарби Академични стипендии за български ученици отпуска английското училище за средно образование ST Lawrence College. Специалните стипендии за български деца са до 30% от годишната такса. Кандидатите трябва да са много добри ученици и да покажат отлични резултати на тестовете по английски и математика. Пансионатното училище отпуска и музикални стипендии за изявени в областта на музиката ученици.
ST Lawrence College е традиционно пансионатно английско училище. Основано е през 1879 година. Разположено е в графство Кент, в крайморското историческо градче Ramsgate. Градът е яхтено пристанище и е известен с ветроходството, своя яхтен клуб и великолепните пясъчни плажове.
Училището се намира на 15 минути от морския бряг и само на 10 от централната част на града. На 19 хектара прекрасна английска земя са разположени сградите на училището и множеството спортни площадки и съоръжения.
Училището приема деца на възраст до 18 години. В момента в него се обучават над 300 ученика от 11 до 18 години.
Академичният успех е на първо място в списъка на приоритетите в училището. Малките класове и възможността на преподавателите за индивидуална работа с децата дават своите резултати – всички випускници на училището продължават своето образование в престижни университети по света.
Поради своето разположение St. Lawrence е привлекателно място за ученици от близките държави Франция и Германия. Около 15%  от обучаващите се са чуждестранни ученици. Спазва се правилото нито една националност да не доминира над останалите.
 Училището има пансионатни и дневни ученици. По време на учебния процес, а така също в останалите занимания децата са заедно. Балансът между академичните и извънкласните занимания е перфектен. Модерните съоръжения в съчетание с традиционните ценности на английското средно образование развиват максимално талантите на всеки ученик. St. Lawrence разполага с танцово студио, фитнес център и отлична закрита спортна зала.
St. Lawrence има традиции и в области като музиката и драмата. Новост тук е театър с 500 места – Taylor Hall. Специалната осветителна и озвучителна техника дава възможност за поставяне на професионални спектакли, като всеки ученик може да участва в тях.
Освен изкуства, училището предлага и много спортни занимания. Тук се практикуват ръгби, хокей, крикет, тенис, бадминтон, скуош, баскетбол, футбол, атлетика  и много други.
Учениците на St. Lawrence се настаняват в четири къщи. Всяка от тях има отговорник, назначен от директора. Това е човекът, който се грижи за академичния и личен напредък на учениците, за които отговаря. По-малките ученици се настаняват в стаи с две или три легла, а по-големите в самостоятелни стаи.

Учебни програми: GCSE, A Level.
Изучавани предмети: Математика, английски език, английска литература, изкуство, компютри, танци, дизайн и технологии, драма, музика, френски, испански, география, история , науки, психология, висша математика, бизнес, икономика, психология и етика.

Още стипендии за средни училища в Англия...


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11