8/2015 - 23/07/2024 04:32

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

764
Обучение в Международен Университет – предимства, недостатъци, перспективи

(Дата: 2015-10-09) || (Брой: 8/2015) || Автор: Дарби

 В настоящия 21 век вече категорично се е наложила представата за международно общество и постоянно движение на гражданите от едни в други държави и градове в търсене на най-подходящите условия за живот. Средата, която си създава човек, както и възможностите, откриващи се пред него в по-голямата си част зависят от образованието и сферата на дейност. В този смисъл международното образование се оказва много привлекателно и с най-широка приложимост.

Защо международно образование?    

 Причините са много, но сред тях се отличава факта, че студентите в такава институция имат възможност да учат и практикуват в обкръжението на професионалисти и колеги от цял свят. Това не само разширява кръгозора, но и дава умения за добра и успешна междукултурна комуникация, която е основен елемент в бизнеса изобщо. Обучението, разбира се, е изцяло на английски език без значение в коя държава се осъществява, а това гарантира възможност за много по-широка реализация. Друго предимство на международното образование е, както става ясно от определението, че то се осъществява в много държави. Например програмите на Международния Университет EU Business School могат да се преподават както онлайн, така и на място в един от кампусите:  Барселона, Мюнхен, Женева или Монтрьо. По този начин всеки един студент – бакалавър или магистър има удобството да избере най-добрия за себе си вариант и да го съчетае с другите си занимания и задължения.    

Какво е специфичното на предлаганите програми?    

Програмите на международните университети са предимно практически ориентирани. Те поддържат високите си стандарти като осигуряват на студентите си световно признати специалисти – преподаватели, множество уебинари, възможности за практика, срещи с работодатели, посещение на фирми и създаване на бизнес контакти. По този начин макар и сравнително нови в образователната система и без дългогодишните традиции на класическите университети, международните също успяват да бъдат силно конкурентоспособни и възпитаниците им се радват на отлична кариерна реализация в цял свят.    

 Друга характерна особеност е че предлаганите програми са предимно свързани с бизнес-специалности като МВА – Международен Бизнес, Маркетинг, Финанси, Мениджмънт  Комуникация и PR, Предприемачество, Онлайн-бизнес и други. Практическото обучение, базирано на метода case-study се доказва и утвърждава като най-ефективната подготовка за водещи позиции в модерния свят на бизнеса през последните няколко десетилетия, откакто съществуват международните университети.     
Поради характера на институциите е обичайна и насърчавана практиката студенти, избрали обучението на място в университета, да сменят кампусите, в които учат. Това е лесно изпълнимо - обикновено след всеки завършен семестър студентът може да направи промяната, дори в друга държава без да е нужно да покрива нови критерии или да наваксва с  изучаването на допълнително дисциплини. Програмите са структурирани така, че навсякъде да се поддържат едни и същи условия и изучавани предмети.  Самата промяна, обаче, дава на възпитаниците на един международен университет възможност да изпитат лично начина на живот на съответното място и да преценят коя е най-подходящата за тях среда.     

Заключение

 Според мнения на хора, завършили висшето си образование в подобна институция – това е една инвестиция в собственото бъдеще. Такъв тип обучение дава свободата да работиш върху развитието на професионалната си същност като се съсредоточиш върху собствените си креативни умения. В интернационалната институция се стимулират отворени дискусии, работа в екип и практикуването на процеси, свързани пряко с бъдещата работна среда и подпомагащи процеса на учене – умения, подобаващи за профила на един добър професионалист в сферата на международните отношения и бизнес.
 
 
 
 
 
Изборът на университет е много важна стъпка към успешната професионална реализация. Ако се нуждаете от професионален съвет и помощ в процесите на подбор и кандидатстване, можете да се свържете с консултантите на ДАРБИ (uniedu@darbi.eu) и да посетите сайта на Консултантската Къща, за още полезна информация: www.darbi.eu


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11