5/2013 - 24/04/2024 23:06

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

556
„Швейцарското разбиране за образование от 1874 г.”

(Дата: 2013-05-15) || (Брой: 5/2013) || Автор: Дарби 

Международното  училище Monte Rosa се смята за първото утвърдено швейцарско училище. Негавата репутация се дължи на непрекъснатия прогрес в сферата на методи на обучения, отговарящи на изискванията на днешния ден.  Разположено е на брега на Женевското езеро,в непосредствена близост до швейцарския град Монтрьо, известен с джазовия фестивал, провеждан ежегодно в него и с описания в поема на английския поет Байрон Шильонски замък. От града се открива невероятна гледка към Алпите и Женевското езеро, която в съчетание с мекия климат и уникалната учебна среда предразполага децата към по-бързо усвояване на знанията. Училището посреща с добре дошли ученици – момчета и момичета, от 8 до 19 годишна възраст и им осигурява „Незабравими моменти в сигурна обстановка”.

Доказаните образователни методи позволяват на възпитаниците на училището, принадлежащи на различни националности да се опознаят и да се адаптират към живота в общността. Училището се стреми да възпитава добри маниери, зачитане и уважение и чувство на чест и дисциплина. В такава атмосфера, в която се акцентира на сътрудничеството и инициативата, всеки ученик е способен да развие своята собствена индивидуалност и да се научи да поема своя дял от отговорности.

Курсовете се провеждат на английски език:

  • Основно образование и гимназия / Класове 6 – 13 кл. 
  • Изпитите Кеймбридж, TOEFL, IELTS, Изпитен борд, Диплома по френски език DELF
  • Подготвителен курс за университет (подготовка за влизане в университет)
  • Учебни занимания по Бизнес / Съвременни езици: Френски, Немски, Испански, Италиански.
Преподавателския състав е ръководен от идеята „Те заслужават най-доброто!”

Малките класове, обикновено наброяващи от 2 до 10 ученици, повишават мотивацията и окуражават учениците да извлекат радост и гордост от своята работа. В добавка към  създаване на идеалната обстановка за обучение, училището осигурява достатъчно гъвкава академична програма, за да отговори на нуждите на всеки ученик, с цел всички да успеят в най-голяма степен да  реализират своя потенциал.


Спортът и физическото възпитание са широко застъпени, тъй като те формират съществена основа за развитието на тялото и характера.

Училището се грижи дори за ваканциите. Специална и отличителна негова черта са зимните и летни швейцарски ваканции, „демократично международно преживяване” , по време на което възпитаниците на училището се научават за живеят с други ученици от други нации чрез спорт и дейности, извършвани на открито. Застъпено е и  чуждоезиково обучение по френски, немски или английски език.
Училището е широко отворено за посещения.

За повече информация: тел: 02 988 10 82 ,02 988 10 82
 e-mail:  sledu@darbi.eu

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11