8/2016 - 03/06/2023 19:00

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

848
Стипендии на английските пансионатни училища за талантливи български ученици.

(Дата: 2016-11-15) || (Брой: 8/2016) || Автор: Дарби

Британската образователна система за средното образование е възхвалявана заради огромният и принос към развитието на световната наука. Нейни възпитаници са редица учени и изобретатели, като двама  от безпорните авторитети в областта на науката – бащата на еволюционната теория Чарлс Дарвин и създателя на теорията за гравитацията – гениалния Исак Нютон. Векове наред системата се е развивала и обогатявала. В основата на тези училища са техните възпитаници – учениците, сред които са и български деца, приети и обучаващи се в пансионатните училища на Великобритания.Една сериозна част от българските деца получават различни видове стипендии в процеса на кандидатстване в тези училища, а някои и в процеса на обучението си в училищата постигат отлични резултати и получават различни стипнедии.

За силно академично мотивираните ученици; за изявените таланти в областта на музиката, рисуването и театралните  изкуства; за професионално насочените спортисти Консултантската къща за образование в чужбина „Дарби” предоставя възможност за кандидатстване  за  над 60 вида стипендии в едни от най-добрите пансионатни училища на Великобритания за учебната 2017-2018 година. Кандидатстването за стипендиите става с помощта на Консултантската къща за образование в чужбина „Дарби”.

Конкурси за академични до 50%  и една 100% футболна стипендии.

Конкурсите се организират от Консултантската къща за образование в чужбина „Дарби” съвместно с английското пансионатно училище за средно образование Brooke House College. Всеки, който  иска  да участва във футболния  конкурс ще трябва да направи тестовете на училището по английски език и математика, които са задължителни. За това има определени няколко дати през 2017 година, които ще намерите на сайта на Дарби. Практическата част на конкурса ще се проведе в началото на месец юни 2017 година. Едновременно с футболния конкурс училището обявява Конкурс за академични стипендии на същата дата. Всеки желаещ да вземе участие в конкурса може да направи тестовете по английски език и математика на училището и след това да проведе разговор-интервю с директора на училището.  Датите на конкурса ще бъдат обявени в сайта на Консултантската къща Дарби своевременно.

Академични стипендии на CATS Cambridge, Canterbury и London

Училищата CATS предлагат  разнообразие от образователни програми за ученици от Великобритания и чужбина. Мисията на училищата CATS е да съдейства за индивидуалното развитие на потенциала на всеки един ученик. Разположени са в едни от най-привлекателните градове на Англия – Лондон, Кеймбридж и Кентърбъри. Най-старото от трите училища е това в Кентърбъри – на повече от 50 години.

Програмите,  които предлагат трите училища са GCSE, A level и IB. 

Стипендиите, които предлагат трите училища стигат до 40% от учебната такса, без настаняването в зависимост от показаните резултати на изпитните тестове по английски език и по математика, които се провеждат в офисите на Консултантската къща за образование в чужбина „Дарби”. Разбира се от значение за процента стипендия са и успеха на кандидата от българското училище, който за последните три години трябва да бъде отличен, както и от скайп-интервюто с академичните директори на трите училища.

Академични стипендии на Earlscliffe Sixth form College

Това е един нов колеж, предлагащ последната степен на средното образование в Англия и подготвящ учениците си за постъпване в университет. Учениците, които се обучават в него са на възраст от 15 до 19 години. Използвайки опита на колежите Оксбридж, училището предлага персонално образование на възпитаниците си.

Стипнедиите са до 50% от годишната такса в зависимост от показаните резултати на изпитните тестове по английски език и по математика. От значение за процента стипендия са и успеха на кандидата от българското училище, който за последните две години трябва да бъде отличен, както и от скайп-интервюто с  директора на училището.

Академични стипендии на Chelsea Independent College

Chelsea Independent College се намира в близост до модерния лондонски Челси в Лондон. Училището осигурява среда и атмосфера, в която младите хора могат да открият своите собствени уникални таланти, като същевременно развиват чувство за цел, самодисциплина, и познания как да живеят и да работят с други хора.

Стипендиите са в размер до 30% от учебната такса, без настаняването в зависимост от показаните резултати на тестовете по английски език и математика и интервюто с директора на училището. От значение за размере на стипендията са и академични постижения през последните две години на кандидата, както и препоръката от директора на сегашното училище на кандидата.

Стипендии на d’Overbroeck’s Collegе

Основано през 1978г., училището D’overbroeck’s  успешно  гради и поддържа репутация на модерно училище с амбициозен подход към академичните успехи. Колежът има специално подработена програма за подготовка за кандидатстване в елитните висши учебни заведение в специалностите медицина и право. Изключително голям е броя на приетите ученици от колежа в университетите на Оксфорд и Кеймбридж  в специалностите медицина и стоматология.

Стипендиите, които предлага са академични, стипендии по науки, за  музика  и за  драма. Размерът на стипендиите е до 40% от учебната такса в зависимост от показаните резултати на изпитите и академичните постижения от българското училище. Кандидатстването за стипендиите по изкуства става до средата на декември, а изпитите се провеждат в училището на 16 януари 2017 година.

Стипендии на Stonyhurst College

Училището е основано през 1593 година от френски монаси от йезуитския  орден. Най-ранните доказателства за съществуването на сградите на училището са от 1372 година. През годините училището се е  променяло и разширявало, за да се превърне в съвремието в една от най-големите обитавани сгради в Европа. Разположено е сред прекрасна английска природа, на 70 км. северно от Манчестър. Учениците разполагат с библиотека с над 50 000 тома книги и ръкописи, някои от които датиращи от 10 век. Библиотеката спокойно съперничи на колекциите на множество университети. Училището предлага на своите ученици отлично образование и ги подготвя за успешен и пълноценен живот в съвременния свят. Програмата им дава възможност да изследват и развиват цялостно своите таланти.

Училището дава възможност на българските ученици да се явят на изпити за Академични, музикални , изкуство и дизайн и комбинирани стипендии, в размер до 40% от годишната такса.

Условия за кандидатстване: Академични постижения и отлични резултати на изпитите по английски, математика, науки и по избор френски, латински, гръцки или испански за GCSE, за  A Level – английски, математика и два от предметите, които са избрани за изучаване. Срока за кандидатстване за стипендии за музика и драма е 12 декември 2016.Изпитите за стипендиите за музика и драма се провеждат на 16 януари, прослушванията за музикалните стипендии – на 4 февруари 2017 година, а до пролетната ваканция се представя портфолиото за стипендиите по изкуствата и дизайна.

Стипендии на Culford School

Culford  School отваря  врати за момчета през 1881. Почти век функционира като момчешко училище и през 1972г. започва да  приема и момичета. Намира се  в североизточна Англия, на час и половина път от Лондон и на 40 минути от Кеймбридж.  

Кампусът на училището се разпростира на 480 акра площ. Една от най-красивите сгради на училището – Culford Hall е идеално място за конференции,семинари и други събития като абитуриентските балове на учениците или откриване на новата учебна година.

Целта на училището е да възпитава млади хора, които да бъдат чест за него и гордост за родителите си. Учениците на Culford са истинското доказателство за неговите успехи.

Стипендиите са академични, по математика, музикални , за изкуство и драма, спортни (колективни и индивидуални спортове – плуване и тенис) и са до 25%, а за най-добре представилите се на изпитите и до 50% от годишната такса.

Условията за получаване на стипендия са отличните академични постижения на кандидата от българското му училище и отличните резултати на изпитните тестове по английски език и математика. За тях може да се кандидатства до края на 2016 година, а изпитите се провеждат през януари и февруари 2017.

Почти няма английско пансионатно училище, което да не предлага различни видове стипендии, давайки възможност на своите ученици да развиват своите таланти – академични, по изкуствата и спортни или да комбинарат стипендията си ако имат разностранни таланти – да са отлични ученици и добри спортисти или да имат музикален или талант в друг вид изкуство. Някои от учениците при комбиниране на талантите получават до 100% стипендия от годишната такса на училището.


Какво трябва да знаят кандидатите за стипендия?

Трябва да са кандидатствали за прием в даденото училище.

Да са подготвили документите за стипендия навреме.

Да са направили изпитните тестове, в зависимост от изискванията и сроковете на избараното училище.

Да са направили скай-интервюто с директора на училището.

Ако участват в конкурс за стипендии, да са направили своята регистрация според изискванията на конкурса.

Всичко това може да бъде направено с помощта на Консултантската къща за образование в чужбина “Дарби“, която е представител на изброените по-горе пансионатни училища за средно образование и на още много във Великобритания.

За всички желаещи да изпробват своите сили и знания, кандидатствайки за стипендия искаме да кажем, че все още има време да направят това за учебната 2017/2018 година. Желаем успех на кандидатите.175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11