12/2013 - 16/07/2024 15:07

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
КАРИЕРА - АРХИВ

606
С какво не бива да правите компромиси, когато градите своята кариера

(Дата: 2013-12-13) || (Брой: 12/2013) || Автор: ДарбиДнес, повече от всякога, хората са отговорни за изграждането и развитието на своята кариера. Независимо дали сега започвате или вече имате няколко години опит зад гърба си, съветите по-долу могат да Ви помогнат да вървите напред.

1.
Никога не спирайте да се учите! Да учиш през целия си живот е ключовата фраза на нашето време.
 Светът се променя постоянно и все търси нови начини за правене на бизнес. Може би Вашите знания и умения са достатъчно добри, но ако искате да сте в крак с времето, не забравяйте винаги да добавяте нещо ново към тях и да се развивате. 
________________________________________

2. Питайте, слушайте и учете!
Добрият слушател може да научи много.
 Изслушвайте Вашите колеги, Вашия ръководител, както и хората около Вас. Със сигурност можете да научите много от техния опит.  Питайте за нещата, които Ви интересуват и изслушвайте отговорите. Оставете се да Ви бъде разказано как те се постигнали своята кариера, как нещата са се случили при тях и преценете какво Вие бихте могли да направите по-добре.  Повечето хора обичат да бъдат ментори на другите и техните съвети да бъдат търсени.  
________________________________________
3. Вършете добре своята работа! Вашата настояща позиция е най-добрата отправна точка, от която да започнете да градите своята кариера.
 Често много малко отделя успешните хора от тези с посредствени резултати. Както знаете, обаче, нищо не идва даром.  Ако вършите добре своята работа и изпълнявате съвестно Вашите отговорности, това би бил най-успешнията старт на Вашата кариера.   Говорете с Вашия ръководител за това, което правите и как го правите. Предлагайте пдообрения. Бъдете готови да помогнете, когато е необходимо. В замяна потърсете помощ, за да бъде подкрепено Вашето развитие. Често ключът към Вашия прогрес се крие точно в организацията, в която работите, особено ако сте ценен служител.
________________________________________
4. Изграждайте своя мрежа от контакти! Вашата следваща кариерна стъпка напред може би е в ръцете на някой от Вашите познати.
 Знаете ли, че повече от 50% от всички позиции се заемат благодарение на контакти.  Ако имате добра мрежа от такива, това ще Ви помогне да откриете бъдещи възможности и да научите повече за други организации около Вас.  Отделете част от времето си, за да инвестирате в нови контакти и не забравяйте да поддържате старите.  Един от най-добрите начини да получите сериозна информация е да се чувате с Вашите познати, да ги питате за това, което се слува с тях и техните дела. 
________________________________________
5.Разберете същността на Вашата работа!  Не приемайте задачите за даденост, а разберете приоритетите.
 Уверете се, че не се занимавате само със задачи, които на Вас ви се струват важни. Това е загуба на време и талант. Когато започвате нова работа, говорете с Вашия ръководител за Вашите приоритети. Ако не сте сигурни кое е наистина същественото, попитайте! Ше бъдете изненадани колко често има разлика между това, което Вие мислите, че е важно и наистина важното.
________________________________________
6. Определете каква бихте искали да бъде Вашата следваща работа! Позицията на Вашите мечти трябва да бъде идентифирцирана.
 Преди да започнете да планирате бъдещата си кариера, уверете се, че сте наясно с това каква е мечтаната от Вас работа. Тя ще бъде тази, в която се занимавате с всичко, коеот обичате и нищо от това, което ненавиждате. Тогава каква би била тя?  Обичате или не да поемате отговорност? Предпочитате да работите с технологии или с хора? Искате ли да управлявате свой собствен бизнес? Искате да бъдете дизайнер, артист или опитен инженер? А мениджър?  Преди да започнете, Вие трябва добре да планирате какво искате.
________________________________________
7. Подгответе се! Работата на Вашите мечти може да се появи утре. Бъдете готов!
Не губете и секунда! Подобрете своята автобиография и продължавайте да го правите непрекъснато. Може точно утре мечтаната от Вас позиция да изскочи пред Вас. Подгответе се за нея с професионално  CV и бъдете готов да представите себе си като ценен специалист, който всеки би искал.  Ако не знаете как да направите това, започвайте още сега!
________________________________________
8. Изберете правилните средства!
Вие можете да изградите бъдещата си кариера по много начини. Да звършиш университет е първата стъпка. Да направиш магистратура-може би следващата. Вие, обаче, може да добавяте и още, и още като непрекъснато четете. Можете да се запишете и на различни курсове за подобряване на Вашата квалификация.  Изберете своите „оръжия”така, че да може да боравите добре с тях.  
________________________________________
9. Осъществете своите мечти! Направете ги реалност
Не се оставяйте многото работа да убие Вашите мечти. Ако имате цели, пуснете ги в действие. Ако имате планове да учите още, да започнете по-добра работа или да стартирате своя компания или каквото и да е друго, не позволявайте настоящата Ви работа да Ви разсее от тях.   Не губете енергия излишно, а я използвайте умно.


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11