07 / 2009 - 18/10/2021 16:19

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

207
Workshop за кандидат-студенти

(Дата: 2009-09-17) || (Брой: 07 / 2009) || Автор: Дарби


Проект на Консултантска къща „Дарби”

  
 
 Една от основните задачи на Консултантска къща „Дарби” е да подпомогне учащите се да осъществят своите мечти. Кандидатстването в чужбина изисква определени познания и умения. Преди всичко особено важно е да направиш правилен подбор на учебни заведения, пред които да представиш своята кандидатура. Той трябва да е съобразен не само с желанията, но и със собствените възможности. Това е трудно и отговорно решение, от което зависи вашият успех. В това отношение насоките на специалист са незаменими.

Новата инициатива на Консултантска къща „Дарби”- Workshop за кандидат-студенти стартира на 09 октомври 2009г. Тя цели да ви бъде предоставена практическа информация за начините за кандидатстване в чужбина.

Целите на проекта бяха избрани след внимателно проучване на ситуацията, въз основа на натрупания през годините опит и на постигнатите резултати до момента. Екипът на Консултантската къща констатира: липса на достатъчно качествена и коректна информация за европейските образователни системи; от това произтича липсата умения за правилна подготовка на необходимите стъпки за успешно кандидатстване в чужбина. Изхождайки от тези изводи, организаторите поставят акцента именно върху практическите занимания и възможността да се придобият ценни за кандидатстване в чужбина умения.

Ще бъдат организирани няколко семинара, на които ще бъдат разяснени различни въпроси, като предварителната програма включва:

  1. Кандидатстване във Великобритания – необходими документи, срокове, процедури
  2. Мотивационното писмо в процеса на кандидатстване в чужбина  – безплатен семинар за писане на мотивационно писмо
  3. Безплатна регистрация в UCAS – кандидатстване във Великобритания
  4. Процедура за кандидатстване във Франция и Белгия
  5. Кандидатстване в Германия и Австрия - – необходими документи, срокове, процедури
  6. Специалности, програми, кариерно развитие – перспективи за развитие и възможности за реализация след университета
  7. Подготовка на изпити и сертификати за кандидатстване във водещи висши учебни заведения в чужбина – IELTS, TOEFL, BMAT, LNAT, HAT, TSA
  8. Образователни стандарти – международни изпити за средно образование – възможности и перспектива
  9. Представяне на Висшето училище по застраховане и финанси – Американска диплома за висше образование в България
  10. Тестове за професионална ориентация и за ниво на владеене на английски език

Едновременно със семинарите ще можете да посетите и  две представяния:

            -за тези, които вече са определили своите интереси и са решили да продължат обучението си в България, ще бъде организирано представяне и среща с ръководството на Висшето училище по застраховане и финанси. Ще можете да се запознаете с дейността на една изключително динамично развиваща се образователна институция и нейните предложения за бакалавърски и магистърски програми.

-всички заинтересовани ще могат да присъстват на промоцията на новия каталог за възможности за средно образование в чужбина на Консултантска къща „Дарби”. В него ще намерите необходимата начална информация за обучение в рамките на средното образование в чужбина. Всеки ще може да получи консултация на място, както и екземпляр от изданието.

След събитието офисите на „Дарби” ще организират „Отворени врати”, на които ще можете да получите допълнителна информация. По време на тези срещи в офисите на „Дарби” ще можете да зададете въпросите, които са възникнали във Вас след като сте се запознали с първоначалната информация. Важно е предварително да се обадите, за да заявите участието си. Така ще можете да разчитате на персонално внимание към Вас и Вашите въпроси от страна на консултантите на „Дарби”. 

За повече информация можете да се обадите на телефон 988 03 40 или да посетите сайта на „Дарби”  www.darbi.eu.

 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11