10/2014 - 23/07/2024 06:05

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

695
Финансиране за магистри – скоро и във Великобритания

(Дата: 2014-12-11) || (Брой: 10/2014) || Автор: Дарби

Обучението в магистърска степен изисква по-дълбока концентрация и фокусиране в изучаваната наука. Специализираните изследвания на материята, провеждането на проучвания и експерименти консумират много време и интелектуален ресурс. Същевременно бъдещите магистри са в капана на съвсем реален финансов натиск, причинен от постоянното повишаване на таксите за обучение и посрещането на разходите за наем за настаняване, сметки, храна, транспорт, книги и други учебни материали.

Постоянното притеснение за обезпечаването на финансовите нужди става сериозна пречкаstudent за разгръщане потенциала на студентите. Да не забравяме и факта, че повечето студенти са принудени да отчитат учебната такса като сериозен фактор в подбора на магистърска програма и да избират не най-подходящата, а най-достъпната магистратура.

За да може достъпът до добро образование да бъде в по-малка зависимост от финансовите възможности на студентите, във Великобритания планират революционни мерки за подпомагане на кандидатите за магистърски програми.

Предвижда се от учебната 2016/17 година да бъде въведена възможността за студентско кредитиране за магистратури.

Кредитът ще бъде с максимална стойност  от 10 000 британски лири и ще бъде достъпен за всеки кандидат за магистърска програма, на възраст под 30 години.

Darbi StudentsОсновни причини за нововъведението са спадащият брой записани в магистърски програми студенти, увеличаващите се нужди на пазара на труда от тесни специалисти, както и дългогодишното лобиране на водещи университети в полза на тази идея.

Принципът на кредитирането ще бъде същият както за бакалавърските програми – студентите няма да плащат таксите си за обучение по време на следването, а по-късно – при достигане на годишен доход от 21 000 британски лири. Обсъжда се и идеята кредитите за магистърски програми да се изплащат по-рано – при наличие на годишен доход от 15 000 паунда, за да се избегне едновременното плащане на два кредита, при студентите, които ползват студентски кредит и за бакалавърската си програма.

Очакванията на британското правителство са, че още в рамките на първата учебна година, през която ще бъде достъпна услугата, от нея ще се възползват над 40 000 студента.

Изборът на университет и специалност за магистърска програма е много важна стъпка към успешната професионална реализация, както за студентите, които на бакалавърска степен са избрали по-общи специалности, така и за онези, които още на предходната степен на обучение са придобили специфична квалификация. Ако се нуждаете от професионален съвет и помощ в процесите на подбор и кандидатстване, можете да се свържете с консултантите на ДАРБИ (uniedu@darbi.eu) и да посетите сайта на Консултантската Къща, за още полезна информация: www.darbi.eu


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11