8/2012 - 28/09/2020 10:43

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

494
Стипендии за висше образование за учебната 2013-2014 година

(Дата: 2012-10-16) || (Брой: 8/2012) || Автор: ДарбиЕкипът на ДАРБИ предоставя за всеки, който проявява интерес, информация за стипендии за учебната 2013/2014г.:

 Великобритания

Въпреки повишените учебни такси в Англия (между 6000 и 9000 лири на година), бакалавърските степени ще останат достъпни за българските студенти благодарение на ниско лихвените студентски кредити, чрез които студентите ще могат и през следващите години да финансират обучението си в пълен размер. Някои от английските университети предлагат и социални стипендии в размер най-често между 500 и 2000 английски лири за година. Разпределянето на тези стипендии ще се осъществява на базата на семейните доходи за предходните години.

В Шотландия, където таксите се запазват на ниските си нива и през тази година (1820 лири), финансирането на студентските такси ще продължи да е възможно чрез SAAS, като ако студентите завършат обучението си в срок и с добър успех няма да се налага да връщат отпуснатите суми.


Що се отнася до финансирането на магистърските програми, трябва да се каже, че заплащането на таксите обикновено е в тежест на самите студенти и не подлежи на финансиране. Затова изборът на университет, често се предопределя и от размера на таксите за магистратурите. Стипендии обикновено се предвиждат за докторантите и за студентите в изследователски магистърски програми.

 Германия

International University of Applied Sciences Bad Honnef, Bonn – предлага ограничен брой стипендии в размер на 50% от годишната такса за обучение и в много редки случаи студентът може да получи 100% стипендия. Стипендията покрива семестриалните такси по време на тригодишното обучение в бакалавърска програма. За повече информация относно крайни срокове и необходими документи можете да се обърнете към консултантска къща „ДАРБИ”.

Франция

Френските университети обикновено не предлагат академични стипендии за субсидиране на учебната такса, но българските студенти биха могли да кандидатстват за социална стипендия покриваща до 40% от разходите за настаняване. Стипендиите се определят на база на декларации за доходите на семейството за предходна година.

Швейцария

BHMS
По преценка на приемната комисия в университета на кандидатите с високи академични резултати се дава стипендия в размер на 2000 швейцарски франка на година. Стипендията е валидна за всички програми и всички години на обучение - само за специалност Кулинарен мениджмънт, размера на стипендията е 1000 швейцарски франка.

Кипър

 European University Cyprus – университетът предлага стипендии на български студенти, приети в бакалавърска и магистърска степен на обучение.

Стипендиите се раздават в зависимост от успеха на кандидата и могат да бъдат от 35% до 75%, когато студентът има отличен успех. Ако този успех се поддържа и по време на самото обучение, студентът продължава да получава своята стипендия.

От 2012г. българските студенти ще могат да кандидатстват и за социална стипендия за издръжка по време на обучението, разпределяни на базата на годишните доходи на семейството на студента.

България

Американски университет в България
Резултат над 1350 от теста SAT (Math +Critical Reading) осигурява пълна стипендия в АУБ за четири години обучение в бакалавърската  програма, ако са подадени пълен пакет документи за финансова помощ до крайния срок.

Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ)
Осигуряват се стипендии за отличен успех от обучението в зависимост от средния успех от дипломата за средно образование или предходния семестър в размер на 30%, 20% или 10% от семестриалната такса, за постигнат успех съответно над 5.50, 4.50 и 4.00.

Международни университети

European University
През 2012 година European University стартира нова дистанционна MBA, която се преподава изцяло онлайн. Тази програма има специализации като вече съществуващата магистратура, провеждана под формата на редовно обучение в различните кампуси на университета в Испания, Германия и Швейцария. За първата година на провеждане университетът обявява стипендия за част от учебната такса, за всички, които запишат онлайн програмата.

London School of Business and Finance
Университетът обявява частични стипендии за отлични кандидати, които  бъдат приети в университета.

Istituto Europeo di Design, Италия и Испания, всяка година предлага над 30 стипендии за кандидати в бакалавърска степен.

Тези стипендии са в размер на 50% и 100% от размера на учебната такса и зависят от академичните резултати на кандидата и неговите художествени умения. За повече информация относно сроковете за кандидатстване и темата на портфолиото, можете да се обърнете към консултантите на консултантска къща „ДАРБИ”.

За повече информация и консултации можете да се обърнете към екипа на „Дарби” на тел. 02/988 0340 или да посетите Консултантската къща на адрес: пл. Св. Неделя  №4, ет. 5.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11