ПЕТИ - 28/11/2021 23:17

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

830
Зелена светлина за професиите на бъдещето

(Дата: 2016-05-12) || (Брой: ПЕТИ) || Автор: Дарби

Съвремието ни познава тълпи от кандидати за адвокати, лекари, психолози и икономисти, но има и много професии, които поради липсата на интерес са обречени на изчезване. На тяхно място, обаче възникват нови професии, породени от нуждите на работодателя и работния процес.  В тази статия ще Ви запознаем с петте най-перспективни професии на новото време:

Content Manager: Днешните интернет-потребители стават все по-претенциозни към начина, по който им се поднася информацията във виртуалното пространство и нейната съдържателност. Затова и много от фирмите отдават голямо значение на обновяването на информацията и публикациите в сайтовете си. „Мениджърът по  съдържанието” има задачата да създаде концепцията на сайта и да контролира информацията в  него. Той прави проучвания за актуалните теми, които интересуват потребителите, да оптимизира информацията и изгледа на електронната страница. Има грижата за обновяване на статиите във фирмения блог и за присъствието на фирмата в социалните мрежи.

Специалностите, които са подходящи за тази професия варират от IT-специалностите до Медийни науки, а дори и Журналистика. Освен това специалистите в тази област е добре не само да имат познания по софтуерите за обработка на различни изображения, но също и да владеят езици за програмиране, като HTML.

Category Manager: Тези мениджъри имат грижата за образуването на цената на стоката и начина ѝ на представяне на клиента, напр. в един Онлайн-магазин. Те анализират равнищата на търсене на даден продукт, планират асортимента, следят модните тенденции, използват различни Мърчандайзинг-концепции.

Най-подходящото образование за тази професия е Икономика, със задълбочени познания по маркетинг и реклама.

Feelgood Manager: Задачите му са да организира работното място така, че, служителите да се чувстват уютно и в добро настроение, а дискомфорта, липсата на нагласа и мотивация или умората, да не са пречка те да извършват задачите си възможно най-професионално. Feelgood Manager-а поръчва плодове, планира здравна седмица, организира партита и събития за служителите. Аниматор, DJ или дори масажисти поканени да дойдат в рамките на обедната пауза, не само подобряват настроението на служителите, но и редуцират стреса.

Специалностите, които биха били полезни в тази професия са Психология, Социология, та дори и Икономика със специализирани познания в областта на Човешките ресурси.

Data Scientist: Неговата задача е да организира огромния поток от данни, съобразно бизнес процесите в определена последователност и по приоритет. Също така събраните данни от различните отдели, след това се систематизират и анализират, а резултатите се представят пред управителните органи на предприятието. На база анализите се правят предложения за оптимизация на процесите, като например планиране на ресурсите, сегментиране на клиентите и др.

Всеки кандидат завършил Математика, Физика, Информатика или Икономическа математика и притежаващ познания по Статистика има достатъчна теоретична база, за да се реализира в тази професия. Полезно за бъдещите кандидати е да са запознати с различни софтуери за анализиране на статистически данни.

Mobile Developer: През последните години смарт-телефоните успяха изключително бързо да се наложат сред потребителите на мобилни телефони, а с тях се породи и необходимост от специалисти, които да разработват все по-нови софтуери и приложения. В днешно време подобни софтуери с операционна система биват внедрени не само в мобилните устройства, но в най-различни уреди. Софтуерните инженери участват в производствения процес като измислят цялостната концепция и имплементират специализиран софтуер за обмен на данни, създават алгоритми за изпълнение на различни процеси по приоритет.


За да сте успешни в тази професия Ви е необходимо, разбира се образование по Компютърни науки и технологии. 


Източник: www.karrierebibel.de

 

 175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11