6/2011 - 22/03/2023 17:48

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

387
Да начертаеш пътя си…

(Дата: 2011-06-20) || (Брой: 6/2011) || Автор: Дарби

Добре дошло прекрасно лято! Очаквано, мечтано, сънувано! Примамващо и вълнуващо! Време за почивка!

Но лятото не е само това. Нима сме забравили прекрасните разкази на Елин Пели и Йордан Йовков или наситените с багри картини на Майстора? В тях лятото е и най-усилното време-събира се реколтата.

Лятото е времето на жътвата- и в пряк, и в преносен смисъл. През този сезон кандидат-студентите получават отговори, за които са мечтали и работили цяла година. Започва тяхната подготовка за записване във висшето учебно заведение, което са избрали- у нас или в чужбина. Вълнението от новото и непознатото, което ги очаква, е голямо.Някои са разочаровани и вече знаят, че, ако бяха положили повече усилия, резултатите щяха да са различни. Други виждат ползата от своя труд.Днес те биха посъветвали своите съученици от по-долните класове да не похабяват летните дни, а внимателно да се подготвят за онова, което им престои през следващите години.

Лятото е време за сериозно планиране-фиксиране на целта, определяне на етапите, които е необходимо да се преминат, за нейното постигане, правилно разпределение на силите. Това никак не е лесно! Затова е важно да се потърси помощ. На Ваше разположение са консултантите и учителите на „Дарби”. В срещите си с тях Вие можете да поставите своите въпроси, да получите отговори, да прецизирате желанията си, да начертаете пътя си.

 

Можете да се възползвате от следните услуги:

 

·  Разяснителна консултация за възможностите за обучение - Включва уточняване на изискванията, сроковете и процедурите за кандидатстване за средно или висше учебно заведение; информация за учебни такси, кредити, стипендии, настаняване, пътуване и застраховане

·  Професионална ориентация за избор на специалност - Психологически тест целящ да разкрие потенциала на кандидатите,  професионалните области, където биха се реализирали оптимално и слаби места в личния им профил подлежащи на корекции или развитие.

·  Проверка на езиковите знания – Писмен тест за определяне на нивото на владеене на чуждия език и при нужда - консултация за допълнителна подготовка и явяване на сертификатен тест.


  ·  Подбор на учебни заведениясредни и висши. Индивидуален, стратегически подбор на специалност, държава и университети и средни училища според критериите и характеристиките на конкретния кандидат. Изготвяне на списък с университети и средни чрез анализ на целите на кандидата и съпоставяне с изискванията за прием на различните учебни заведения.

·  Подготовка на документи – Съдействие при събиране на нужните документи, препоръки, инструкции за писане на мотивационно писмо и корекциите му.

·  Администриране на всеки етап от процеса на кандидатстване - Услугата е комплексна и във времето може да се простира до една година, наброявайки множество действия по различни процедури - попълване и подаване на формуляри, кореспонденция с университетите, междинни консултации в ключовите периоди на кандидатстването, потвърждаване на място, превод и легализация на документи, изпращане на дипломи до университетите …

·  Подготовка на документите за виза, където има нужда – макар тази процедура да е вече с много ограничено поле на приложение, все още има държави като САЩ и Канада, където сложните консулски процедури са сериозна пречка пред кандидате

·  Кандидатстване за студентски заеми и стипендии в средни и висши училища - Съдействие при попълване и комплектоване на нужните формуляри и документи, следване на предвидените процедури до получаване на заема или стипендията.

·  Настаняване и заминаване за университета или училището

С Консултантска къща „Дарби” можете да превърнете своето лято в сезон за подготовка за осъществяване на Вашите цели!

Не забравяйте, че есента е време за сеитба, а „каквото посееш, това ще пожънеш!”

За повече информация и записване за консултация можете да се свържете с консултантите на „Дарби” на телефон 02/988 03 40.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11