2/2017 - 24/04/2024 22:30

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ГЛАВНА СТАТИЯ - АРХИВ

871
Европейско Изложение „Отворени врати за образование в чужбина” 2017

(Дата: 2017-02-10) || (Брой: 2/2017) || Автор: Дарби


За Двадесет и осми пореден път се реализира инициативата на Консултантска къща „Дарби” „Отворени врати за Европейско образование” 2017. И двете събития в София на 21.01 и във Варна на 29.01 преминаха под засилен интерес на млади хора и родителите им от цяла България.  Те имаха възможност да се срещнат с представители от над 20 университета, средни училища и езикови центрове в чужбина. По време на изложбените дни ученици и родители посетиха редица интересни семинари, засягащи важни теми по кандидатстване за висше или средно образование в чужбина.


Традиционно най-търсени бяха бакалавърските степени във Великобритания, Холандия и Германия. Най- новото на изложението бе увеличеното предлагане на програми в Скандинавските страни . На най-голям интерес се радваха програмите на английски език в Швеция. Партньорът ни от елитния университет в Германия IUBH предложи атрактивен промоционален пакет за  стипендия    за новия кампус в Берлин. Предложението възлиза на 20 и 30 % от годишната такса, субсидирано съвместно от университета и държавата. Студентите, показали силна мотивация за учене и развитие, могат да кандидастват и да бъдат наградени с такава преференция. Традиционно за университета е отпускането на стипендии за мотивирани студенти, съфинансирани от водещи компания като AIDA, Deutsche Lufthansa, Leissen Foundation и др. 

Инженерните специалности са новият хит за българите при кандидатстване в чужбина. Основната причина за това е интензивното развитие на технологичния сектор. Недостига на адекватно подготвени специалисти отново насочи вниманието към техническите дисциплини. И докато ИТ сектора е цел на много кандидат-студенти от години, то вече се наблюдава засилена конкуренция за прием и в другите инженерни сфери.

Паралелно с това много семейства бяха дошли специално за Магазина за езикови ваканци, който традиционно „Дарби” отваря всяка година. В продължение на месец се предлагат разнообразни програми с изучаване на чужд език в чужбина. С възможността за ранно запсиване много семейства се възползваха от намаления на програмите между 100 до 500 паунда. Магазинът ще работи до 19 февруари.

Интерес към елитно средно образование в чужбина отново не липсваше и тази година. Талантливи деца се явиха за тестовете на водещи пансионатни училища във Великобритания, сред които и Brooke House College. Академично подготвените и даровити ученици могат да получат до 50 % академични, 100%  стипендии   за спортни постижения, както и много частични. Дългогодишното партньорство на „Дарби” с водещи училища като Brooke House College, Culford school, Caterham school и др. осигурява на кандидатсващите от 30 до 50 % академични стипендии.
Не пропускайте да следите всички новости около образованието в чужбина на сайт www.darbi.eu или се обадете лично на тел: 02/ 988 03 40 


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11