2/2017 - 18/10/2021 17:15

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

879
Как MBA квалификацията може да повлияе на кариерата Ви?

(Дата: 2017-02-13) || (Брой: 2/2017) || Автор: Дарби

Как MBA квалификацията може да повлияе на кариерата Ви?

MBA квалификацията е трансформиращ опит и професионално и личностно израстване, което разширява кариерните перспективи на младите професионалисти.

Завършването на MBA програма е сериозно начинание, което изисква солидно количество дисциплина, време и средства - и може да се окаже важно житейско предизвикателство. Но ако сте решени и отдадени, MBA може изцяло да промени посоката на развитието Ви. 

Обучението за придобиване на MBA предлага високо ниво на вникване в стратегията за управление и анализ, като се фокусира върху основните области като Маркетинг, Операции и Финанси и специални теми, включително и Устойчиво развитие на бизнеса и Иновации. Но МВА може да предложи много повече от това: МВА е трансформиращ опит на професионално и личностно ниво.

И така, какво, на практика, могат да очакват като постижения, завършилите MBA?

Кариерни перспективи

Завършване на MBA програма е чудесен начин да се откроите като кандидат за израстване в рамките на компанията, в която работите. Изследване проведено между 3 355 от завършилите MBA показва, че една четвърт от тях са на високо управленско ниво в рамките на една година от завършването си. През 2016 г., 58% от завършилите MBA изследвани в това проучване са във висшия мениджмънт - ниво Управителен борд или „CEO” роли, след завършване на MBA. Статистиката сочи, че 84% от работодателите са планирали да наемат МВА специалисти през 2015 г., в сравнение с 74% през 2014 г. В действителност, MBA е най-търсената следдипломна квалификация по мнението на работодателите в проучването.

Гъвкавост

Ако искате да останете със сегашната си компания или не може да си позволи да се откаже от доходите си за цяла година, можете да инвестирате в дистанционно обучение. Почасовото или дистанционно MBA обучение позволяват на участниците да продължат да работят на позицията, която заемат и до момента, като същевременно се развива своите умения и знания.

Придобиване на нови знания и умения

След известно време в професионалния живот (дори и за 2 години), в човешката природа е поддаването на рутината  и придържането към зоната на комфорт. Това ограничава нагласата за учене и придобиване на нови умение. В тази ситуация обучението в MBA програма ще обогати уменията Ви за ефективно разрешаване на проблеми, ще Ви „снаряжи” с най-новите техники и подходи в управлението и ще даде благотворно отражение на мотивацията Ви за работа.

Цялостен поглед върху света на бизнеса

Чрез изучаване на MBA Вие ставате част от голяма мрежа от специалисти и фирми, с които можете постоянно да обменяте идеи за преодоляване на предизвикателствата на ежедневните проблеми. Познаването на затрудненията, пред които са изправени и останалите, създава по-дълбоко разбиране за проблемните ситуации и изгражда възприемчивост към промените  в заобикалящата среда. 

Ако сте от този тип хора, които могат да се справят с предизвикателствата да заемат лидерска позиция, на която има много отговорности и постоянна нужда обучение и развитие, тогава може би сте добър кандидат за MBA. Запишете се за   участие    в Деня на отворени врати за обучение по Бизнес администрация в ДАРБИ, на 22 февруари 2017, за да получите полезна информация за възможностите, които MBA квалификацията дава.
175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11