4/2017 - 22/06/2024 20:59

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
КАРИЕРА - АРХИВ

896
Професия криминалист

(Дата: 2017-04-10) || (Брой: 4/2017) || Автор: Дарби

<img mce_tsrc="gunexam.jpeg" alt="Gunexam" height="475"width="225">
Привличат ли ви приключенията на Шерлок, цялата мистерия, около разкриването на заплетени случаи? Потръпвате ли от вълнение, че трябва да сте на мястото на местопрестъплението и да определите от какъв удар е получено и това съмнително кърваво петно? 
Ако най-добре се виждате в такава работна атмосфера и разрешаването на загадки ви е хоби още от детските години, то криминалистиката е идеалната професия!
Криминалистиката ще ви позволи да изпозлвате целия потенциал на креативния си ум, да упражнявате комуникационните си умения и да се задълбочите в психологията на общуването с какви ли не хора. 
Но как криминалистиката се пренася в лабораториите? 
За да се разкрият всички подробности около дадено престъпление или инцидент, трябват много различни компетенции. Забелязването на детайлите в цялата картина, както и малките елементи, които често играят решаваща роля при доказването или опровергаването на дадена теза. Това могат да бъдат парчета плат от дреха, генетичен материал (косми, нокти и др.), парченца стъкло, следи от гуми и много други. 
За това типичната дневна дейност на един криминалист може да включва най-разнообразни по характер дейности:
Анализ на кръвни проби;
Анализ на почерк и мастило;
Изследване с различни техники – това може да е ДНК анализ и хроматография (разделяне на химичните субстанции на отделни съединения, за да бъдат изследвани едно по едно) 
Експертно мнение за оръжния и куршуми;
Оглед на местопрестълението и събиране на веществени доказателства;
Работа в екип от специалисти в други области;
Разработване на иновативни методи и техники за разследване;
Както стана ясно, по-голямата част от работата на криминалистите е свързана с лаборатории и определени компетенции. За това подходящо образование в сферата на химията, билогията, медицината дори, е необходимо, за да могат да се извършат прецизно и компетентно всички споменати дейности. 
Английското средно образование дава възможност за ранно практикуване на тази професия. С правилно подбрани предмети за дипломата A Level или дори GCSE, можете да работите дори като асистент криминалист. Английската образователна система е така устроена, че акцентира само на предметите, към които учениците имат интерес и виждат лична перспектива за развитие. 
Може да научите и повече за средното образование в чужбина ТУК   или за възможностите да получите  английска диплома в България. 


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11