4/2014 - 16/07/2024 16:21

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

644
„Цветният проект“ на Darbi College

(Дата: 2014-04-14) || (Брой: 4/2014) || Автор: Darbidarbi collegeНа 8 март възпитаниците на колежа Darbi College организираха продажба на изработени от тях цветни аранжировки. Това стана на две ключови места в София – на ул. „Г. С. Раковски“ 58 пред сградата на колежа и до църквата „Св. Петка Самарджийска“ до метростанция Сердика. Импровизираният цветен щанд привлече хора от всякакви възрасти, както и новинарският екип на БНТ 1. Каузата влезе във вечерните новини на националната телевизия още същия ден под надслова „Продай цвете, за да зарадваш дете“.  

„Цветният проект“ започна повече от месец преди Международния ден на жената, когатоdarbi college учениците сложиха началото на подготовката на проекта. Предварително събраните поръчки зарадваха купувачите с уникално изработени букети и кошници, а организаторите – отчетоха повече приходи за каузата! Три дни преди 8 март отвори врати работилницата за кошници, на 7 март бяха направени останалите аранжировки. Без какъвто и да е опит, но с много ентусиазъм, позитивна нагласа и старание, учениците дадоха всичко от себе си, за да зарадват нежния пол с красотата на цветята.

Дали заради атрактивните букети, кошници и гъби или излъчването и всеотдайността на младите продавачи (може би по малко и от двете), но цветята и на двата щанда бяха разпродадени още в ранния следобед. Студеното време в съботния ден не помрачи настроението на организаторите и те предадоха част от оптимизма си на всеки, закупил цветя от щанда.

darbi collegeПриходите от проекта многократно надхвърлиха и най-смелите прогнози. Със събраните средства колежът ще подпомогне децата от ОУ при ДММ в гр. Луковит. С част от тях вече  са закупени учебни и дидактически материали, които учениците и екипът на Darbi College лично занесоха на децата. Останалите средства ще бъдат използвани, за да могат на 23 април децата от Луковит заедно с учениците на Darbi College да засадят цветя в двора на градинката пред църквата „Св. Параскева“. Учениците от Darbi College ще изненадат своите приятели и ще ги заведат в зоологическата градина.
Това, с което най-много се гордеят от Darbi College, е че доказаха, че инициативността не е само качество, присъщо на възрастните. Силата на благотворителността е десеторно по-голяма, когато се демонстрира от ученици в името на една добра кауза. Всеки от нас има какво да научи от възпитаниците на колежа и най-вече – как цветята могат да се превърнат в оръжие срещу самотата и несправедливостта.
Не случайно от Darbi College казват, че печелят битки в името на съпричастността и доброто!  

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11