2/2015 - 16/08/2022 04:46

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

713
СТУДЕНТИТЕ НА ДАРБИ

(Дата: 2015-02-11) || (Брой: 2/2015) || Автор: Дарби

Точно в 18:00 часа, английско време на 15 януари 2015 година, изтече срокът за приоритетно кандидатстване в британските университети за прием през септември 2015. Това обаче не означава, че сте загубили всички шансове да продължите образованието си  през тази година. За кандидат-студентите, които са пропуснали да изпратят документите си остава възможността за късно кандидатстване до 30 юни 2015г.
Кандидатстудентската кампания в Холандия, Дания и Франция в момента е в апогея си, а кандидатурите за Белгия, Германия и Австрия са в подготвителен етап.

И докато кандидат-студентите трескаво очакват приемните резултати, вижте какво споделиха за университетите си първокурсниците започнали обучението си през 2014 в различни европейски университети:

стелинаСтелина Тодорова, Erasmus University Rotterdam (International Business Administration)
Първото нещо, което ме насочи към Erasmus University Rotterdam, беше мястото на института в класациите за бизнес университети. На първи места обикновено са или американски, или английски университети. Затова бях много изненадана да видя холандско учебно заведение. Сега, въпреки огромното количество информация, което получавам всеки ден, въпреки многобройните проекти и изпити, които са всеки месец, нито за момент не съжалявам за избора си. Университетът не случайно е класиран сред десетте най-добри в Европа. Обучението е на много високо ниво, а повечето преподаватели са хора, постигнали големи успехи в своята професионална среда.  Erasmus University Rotterdam е идеалното място за всеки, който иска да получи висококачествено образование в конкурентна и динамична среда.

 
КалинКалин Смолички, University Of Manchester (Computer Science)
Отне ми не повече от седмица, за да свикна с университета и новата среда. Харесва ми подхода към студентите и начина на преподаване. През половината време ходя на лекции, а след това имам практически упражнения. Затормозяващо е постоянното гонене на крайни срокове за упражненията, но осъзнавам, че това е голям плюс за бъдещите проекти, по които ще работим в индустрията.
 
 
 
 
 
СимеонаСимеона Герджикова, University of Groningen (Economics and Business Economics)
Дълго време обмислях къде искам да продължа образованието си и накрая се спрях на Холандия, защото комбинира няколко важни фактора, а именно - изключително високо качество на образованието и в същото време поносими такси за обучение и отличен стандарт на живот. Впечатленията ми до момента са, ча никак не е лесно и трябва ежедневно да се полагат усилия, за да продължиш напред. Но в крайна сметка, затова съм тук. Смятам, че Холандия би могла да е мястото за мястото за всеки, който предпочита да му е трудно сега, но да инвестира в професионалното си развитие.
 
 
 
 
 
ГерганаГергана Панайотова, University of Essex (Business Administration)
Най-много ми допада университетската атмосфера - хората са много дружелюбни и лесно се събрахме голяма интернационална група приятели. Трудно свиквам с живота в малкото градче, но в обкръжението на студенти винаги е забавно. Обучението е интересно и практически ориентирано, а модерния кампус създава много удобства на студентите. Предизвикателство за всички е произношението на чуждестранните лектори, но  и това се преодолява с времето.
 
 
 
 
 
БеатаБеата Тотева, RWTH Aachen (Medizin)
За университета мога да кажа само хубави неща! Целият учебен процес е организиран невероятно ... по немски. Лекциите са интересни, полезни и винаги са под формата на презентация. Практиката също е много полезна, работим в малки групи и всеки студент работи под постоянното наблюдението на асистентите. Библиотеката разполага с нужните учебници, в големи количества. Получаваме карта за градския транспорт в цялата провинция. Има и хубави общежития точно срещу клиниката. Нито за миг не съм съжалявала за избора на университет!”

 
 
 
 
ЕминеЕмине Трампова, University of Portsmouth (International Business)
Доволна съм от обучението, макар че се изисква по-голяма самоподготвка. Най-много ми харесва, това че обучението съчетава практическата с теоретическата  част, което спомага за по-добро разбиране и вникване в сърцевината на нещата. Ако бъда честна, дори и аз самата не вярвах, че ще мога да се адаптирам толкова бързо към новата среда, но затова разбира се спомогнаха новите ми приятелства тук. Това което ме впечатли, е че всичко е толкова подредено и организирано, студентът няма за какво да се тревожи, освен за изпитите, които за щастие са веднъж годишно.
 
 
Ако желаете помощ при подбора и кандидатстването в чуждестранни университети, консултантите на „ДАРБИ” ще Ви помогнат да изберете най-добрия вариант за себе си. Достатъчно е да се обадите на телефон 02 / 988 1092, за да си запишете час за среща.


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11