7/2016 - 28/01/2022 17:31

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ВИСШЕ ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

843
EU Business School – Три държави и безброй възможности

(Дата: 2016-10-11) || (Брой: 7/2016) || Автор: Дарби

Основната характеристика на глобализацията в днешно време е динамичност – не само по отношение на бързия темп, с който се развиват техниката и технологиите, но и по отношение на индустриализацията и бизнеса. Развитието на една компания и придобиването на международен статут, крие в себе си сложни икономически процеси, анализа на различни финансови показатели и управление на ресурси. Сложността в управлението на икономическите фактори на международно ниво създава предпоставки за  високи изисквания към методите на обучение и съдържание на учебните програми по икономика и мениджмънт.

Много от мултинационалните компании търсят кадрите си сред университети, които имат международна ориентация и високо ценено бизнес обучение. А това е основна отличителна черта на Европейския бизнес университет (EU Business School). Основан през 1973 година в Швейцария, в момента университетът разполага с четири кампуса, разположени в Барселона (Испания), Мюнхен (Германия), Женева и Монтрьо (Швейцария). Обучението навсякъде е на английски език, какъвто е и работният език на всяка една компания, с филиали в различни страни. Добрата организация на учебния процес позволява безпроблемния трансфер на студентите от един кампус на университета в друг, след края на всеки семестър. Така освен, че се потапят в културата на различната страна, студентите имат възможността да се срещнат и да почерпят от опита на други преподаватели, много от които са действащи мениджъри в големи фирми и да се запознаят със сложни казуси от мениджмънта от първа ръка.  

През първата година от обучението си, всички студенти изучават едни и същи дисциплини, запознавайки се с основите на мениджмънта. Това им позволява през втората година съвсем компетентно да се насочат към едно от различните направления на мениджмънт- обучението: финанси, комуникации, дизайн, международен маркетинг, туризъм и др. Освен международният опит и  знания, които ще получат от всеки един филиал на университета, в края на обучението си студентите придобиват тройно акредитирана международна диплома. Съща така съществува опцията да се получи и двойна диплома – една от европейския университет и една от University of Roehampton или University of Derby.

Европейското училище заема челни позиции в различни университетски класации за бизнес университети, което го прави разпознаваем сред големите компании. Неговата мултинационалност се определя от международните студенти, 98%, от които говорят по два езика, филиали разположени в 3 различни страни, партньорски взаимоотношения с фирми и университети от Европа, Америка и Азия и международно признати дипломи.

За повече информация относно бакалавърските и магистърски програми и правилния избор на програма и професия, не пропускайте да се обърнете към представителя на Европейския университет за България - консултантска къща „ДАРБИ”, на телефон 02/988 10 92 или e-mail: uniedu@darbi.eu.


175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11