3 / 2010 - 19/05/2024 01:10

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

253
Institut auf dem Rosenberg - уникалност,качество, стил

(Дата: 2010-03-15) || (Брой: 3 / 2010) || Автор: Дарби Institut auf dem Rosenberg е основан през 1889 г. Образователната му цел е изразена в думите на Хайнрих Песталоци: “Целта на всяко обучение е да те научи да живееш.”

Една балансирана личност изисква не само академично образование, но и развито чувство за социална отговорност, и голяма самодисциплина. Способността да се говорят различни езици, интегрирането в общност, справянето с личностни конфликти, самоувереността, комбинирана с приемането на различни идеи и правенето на компромиси – всичко това са качества, които училището цели да изгради у своите ученици и които са необходими за успех в живота.

Училището предлага на младите хора образование в международна среда. Стратегията на обучението е изградена около разбирането, че всеки млад човек е личност, която изисква лично внимание в клас и извън клас. Ежедневният живот в бординг-училището учи на социални умения, докато общуването с другите формира характера чрез насърчаване на независимост и самоувереност.

Разположението на Institut auf dem Rosenberg – между езерото Констанс и Алпите – осигурява климат с четири сезона и дава възможност на учениците да практикуват почти всички спортове- ски, сноуборд, шейни, кънки на лед през зимата, или тенис (на нашите кортове) и водни ски (с наша собствена лодка) през лятото, сокер през цялата година, баскетбол, маунтинбайк, катерене, голф, плуване, танци, кънки, фехтовка и др.

Кампусът на Розенберг
се намира в жилищен район и обхваща повече от 100 000 кв. м., които включват тенис кортове и спортни площадки. Отделните сгради са заобиколени от тучни ливади, идеални ниши и безброй рози, които цъфтят през цялото лято, придавайки на кампусът на Розенберг усещане за спокойствие и сигурност.

Родителите могат да комбинират посещение на Institut auf dem Rosenberg с престой в St. Gallen. Близостта до летище Цюрих (50 мин), St. Gallen/ Altenrhein (20 мин), и Friedrichshafen (60 мин), както и директният достъп до магистралата предполагат едно лесно пътуване.

St. Gallen е седмият по големина град в Швейцария и регионален център с университет, театър, концертна зала, музеи, болници, манастир, Institut auf dem Rosenberg, много услуги и видове бизнес. Идеалното му разположение между ез. Констанс и Сентис (чаровния стар град, чиято манастирска библиотека е отличителен белег за Световно Наследство), както и разнообразните дейности и събития през годината правят St. Gallen любимата туристическа дестинация в източна Швейцария.

 St. Gallen и неговата околност предлагат на младите хора безброй възможности да прекарат смислено свободното си време. Учениците могат да посетят спортния център на Парк Сентис (Saentispark), театъра, концертната зала, музеите, библиотеките, галериите, кината, чаровни кафенета и добри ресторанти. Освен това учениците могат да се забавляват по време на различни училищни събития, като Carnival Dance, състезания по ски и сноуборд, дни за фитнес, вечери на свещи, тематични вечери и пътувания за уикенда до различни европейски столици. Други вълнуващи дейности включват екскурзии до Цюрих, Женева, Лугано, Люцерн, Милано, Мюнхен или Инсбрук, посещения в музеи и галерии, както и в операта в Цюрих. Връхната точка на нашия “социален календар” е годишния ни Есенен Бал, където учениците се представят пред гости от целия свят.

Академичната програма е уникална със своето разнообразие и международни перспективи. Включва следните раздели:

Немски отдел/ Sekundarstife I und II
НЕМСКА ДИПЛОМА

Гимназия с езикови и научни области. Подготовка за държавно признатата немска диплома. Изпити, които водят до Hochschulreife, и се провеждат в училището.

Англо-Американски отдел
HIGH SCHOOL DIPLOMA

ü      Подготовка за бъдещо обучение в американски и британски колежи, и университети. Изпитен център за SAT, AP, ACT, GCE и TOEFL.
ü      Специална програма за ученици, чиито първи език не е английски (програма EFL).

Швейцарски отдел
SWISS MATURA DIPLOMA/ COMMERCIAL DIPLOMA

ü      Основно и Средно училище, което работи според учебния план на St. Gallen.
ü      Гимназия. Програмата за получаване на Swiss Matura Diploma е предназначена за учениците, които възнамеряват да учат в швейцарски университет.
ü      Commercial Section (от 9-тата година) оперира според швейцарската училищна програма с диплома (VSH) като квалификация.

Италиански отдел
ESAME DI STATO

ü      Liceo Scientifico
ü      Liceo Linguistico
ü      Instituto Tecnico Commerciale

Държавно-признатата Maturita Italiana” (“quadriennale”) позволява на учениците да продължат обучението си в швейцарски и италиански университети.


Към училището функционира и езиков отдел, който предлага езиково обучение и възможност за придобиване на сертификати за владеене на език.

Ø      Интензивни езикови програми и програми за сертификати по английски и немски език. Участието в тези програми е подходящо за учениците, които възнамеряват да се прехвърлят в немско- или англоговорящи програми. Учениците изучават 25-30 урока седмично и така получават солидна основа по един от тези езици. 

Ø      Езикови дипломи-PET, KET, FCE, CAE, CPE, BEC
В допълнение към техните всекидневни занимания, учениците от всички отдели имат възможност да получат една от следните квалификации:
üUniversity of Cambridge:Preliminary English Test, Key English Test, First Certificate In English, Cambridge Advanced English, Certificate Of Proficiency In English, Business English Certificates
ü      German Sprachdiplom
ü      Диплома по Немски Език от Гьоте Институт
ü      Диплома за владеене на френски език
ü      TOEFL

Повече информация можете да получите от консултантите на „Дарби” на телефон 02/988 03 40.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11