3 / 2010 - 22/06/2024 22:59

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

261
Познатият непознат „Hospitality management”

(Дата: 2010-03-16) || (Брой: 3 / 2010) || Автор: Дарби Всеки ден появата на редица нови хотели и ресторанти в различните точки на света превръща туристическата индустрия в една от най-бързо развиващите се професионални сфери в света. Според скорошно проучване всеки седем на десет работни позиции в света се предлагат в туристическия сектор. Заради динамичното развитие в тази област на индустрията, образователните програми по туризъм и добилия популярност английски термин – „hospitality managementстават все по-привлекателни.  

Най-добрите образователни програми са създадени по начин, по който подготвят младите хора за успешна професионална реализация на различни мениджърски позиции в туристическата и ресторантьорската индустрии. Студентите, които изберат тази вълнуваща кариера изучават поведенческите, функционални, ситуационни и системни перспективи, както и уникалните им приложения в управлението на различните организации. Тъй като маркетингът отдавна играе ключова роля в развитието на управленските практики в туристическата индустрия, връзката между маркетинга и мениджмънта се изучава в дълбочина.

Високо ценени от хотели, ски курорти, голф клубове, ресторанти и авио-компании са младите хора, завършили обучението си по тези програми. Тези млади професионалисти градят кариери като директори в отдел Храна и Напитки”, сомелиери (консултанти за дегустация на вино), маркетинг мениджъри, комплексни управители, управители на развлекателни центрове и голф клубове.

Успешната реализация в тази индустрия изисква задълбочени познания на местния пазар, на икономиката, включително и основно счетоводство, набиране на персонал, разноски, потенциални доходи, както и логистични умения. Обектите за настаняване и почивка, спа курортите и местата за бизнес срещи и мероприятия поддържат дългогодишна висока репутация с нивото си на обслужване, разнообразието на предлаганите услуги и уникалното им умение да предусещат нуждите на клиентите си.

Бакалавърските програми по туризъм или hospitalityобикновено включват обучение по финанси, маркетинг, човешки ресурси, право - въпреки че реалността  обикновено изисква анализи на истински казуси от практиката. Много програми, дори и тези които се предлагат по Интернет, включват дискусии, съчетавайки успехи и неуспехи от професионалния опит на обучаващите се.

Туристическият сектор генерира повече от 4 трилиона  долара нетни доходи, които се превръщат в милиони работни позиции по света. Само в Австралия, туризмът и свързаните с него сектори генерират 70 билиона долара в икономиката.

1. Организация на мероприятия (Event Management) отваря врати за успешна професионална реализация

Организацията на мероприятия е динамично развиваща се индустрия, в която постоянно расте търсенето на кадри. За да отговорят на нуждите на пазара университетите предлагат образователни програми, изграждащи професионално разбиване на всички аспекти при организацията на мероприятия, изследване на рамките при организиране на фестивали и специални събития, развиват умения  за управление на съоръжения, използвани при различните мероприятия и навлизане в дълбините на спонсорството и финансирането на тези прояви.

Кариерни възможности:
Координация на музикални и художествени фестивали, корпоративен конгресен мениджмънт, изложби и специализирани мероприятия, управление на значими спортни прояви, връзки с обществеността. Завършилите обучение по „Event management са широко търсени от частния бизнес, местни, държавни и международни организации.

2. Хотелски и “hospitality” мениджмънтсъздава лидери

 Обхваща разнообразния свят на хотелиерството, ресторантьорството и управлението на курорти. Тези програми „дълбаят” из основи в международния хотелски операционен мениджмънт, техническите приложения в “hospitality” мениджмънта, както и операции в малкия бизнес. С развитието на хотелската индустрия  все повече се ценят знанията отколкото уменията, както е било в миналото. В тази връзка добрата подготовка и качествените образователни програми се оказват изключително важни при стартирането на успешна кариера както и за подпомагане на  мениджърите, за да се нагодят към културата, обслужването и конкурентните аспекти на сектора.


Кариерни възможности:Управление на хотели и мотели, клубове и казина, ресторанти, бар и кетъринг мениджмънт, организиране на конференции и специални събития, продажби и маркетинг. 

3. Спортен мениджмънт и организиране на свободното време – свободата да избирате

Това е уникална и  необятна сфера, която обхваща много сектори, включително спорт и фитнес, приключенски туризъм и дейности на открито, възстановителен туризъм, организиране на мероприятия. Обучението по тези дисциплини дава на студентите знания и умения, за да успеят във всички изброени сектори и свободата да преследват индивидуалните си цели.

Кариерни възможности:Спортни агенции, клубове и центрове, комерсиални събития, увеселителни паркове, агенции за организиране на мероприятия, туристически курорти, обществени агенции. Завършилите обучението по организиране на мероприятия са широко търсени от частния сектор, както и от местните, държавни и федерални организации. 

4. Мениджмънт на пътуванията и туризмаврата към света
Според статистиките през 2010 год. се предвижда световния туризъм да достигне 1 билион международни туристи, от които 195 милиона само в Азиатско – тихоокеанската зона. „Travel and tourism managementе вълнуваща и удовлетворяваща сфера за професионална реализация -  Училищата по туризъм предлагат на възпитаниците си да се концентрират върху пътуванията или върху туристическата страна или, и върху двете.

Кариерни възможности:
Туристически курорти и атракции, консултации по туристически мениджмънт, туристически власти както на местно, така и на национално ниво, маркетинг и продажби в туристическата индустрия, корпоративни туристически организации, сред които агенции, круизни компании, туроператори и туристически агенти, авио компании, рент-а-кар компании и др.


Партньори на Консултантска къща Дарби, предлагащи Hospitality Management  в Холандия – Saxion University, Hogeschool Zeeland (HZ University),

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11