4/2015 - 22/06/2024 21:08

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА - АРХИВ

730
Ellesmere College – едно училище за пример.

(Дата: 2015-04-09) || (Брой: 4/2015) || Автор: Дарби

Средно образованиеEllesmere College е основан през 1884 г. от преподобния Натаниел Уудард и се ползва с репутацията на едно от най-добрите училища в Англия. Първоначално училището е само за момчета, а от 1983 година в него се обучават и момичета.То е част от Woodard Corporation, най-голямата група от независими училища в Обединеното Кралство. Ellesmere College се намира в централна Англия - в графство Шропшайър.  Колежът осигурява елитно образование за учениците си и се стреми да изгражда всестранно развити личности с разнообразни интереси и познания в много области.

Училището се намира на 50 минути път от Ливерпул. Манчестър и Бирмингам са съответно на час и час и половина, а Лондон на близо два часа път. Добрата инфраструктура осигурява удобни транспортни връзки с останалата част от страната. В съвремието в него се обучават 600 ученика, като 250 от тях са настанени в пансиона. 90 ученика са чужденци. Това е едно класическо традиционно английско пансионатно училище. Резултатите от националните матури на Великобритания за 2014 година са повече от добри - 60% от учениците в A Level са с резултати от A* до В, а повече от 1/3 от учениците в GCSE са с резултати от A* и A.

Разположен на 60 хектара земя, кампусът на училището предоставя прекрасни възможностиСредно образование за ползотворно ежедневие.Има голяма библиотека, театрална зала  с 220 места и студио за изобразително изкуство. Особено внимание в училището се обръща на заниманията с музика. Това предопределя съществуването на множество банди, хорови и камерни състави, индивидуални песенни и инструментални изпълнители. Предлага различни клубове по интереси. Над 30% от учениците изучават един инструмент и печелят награди от различни конкурси.  Новата   спортна зала към  училището  е  построена преди 4 години. Вътрешния плувен басейн е 25 метров, а тенис кортовете са шест на брой. Къщите за настаняване са обновени през последните две години. В тях стаите са с  2, 3 или 4 легла.

Учебни програми, по които се обучават учениците са : GCSE, A Levels
 и IB Diploma.
Учениците имат възможност да избират сред разнообразие от изучавани предмети като: английски език и литература, математика, науки – физика, химия, биология; съвременни езици – френски, немски или испански, музика, спорт, изкуство и дизайн, бизнес, драма, висша математика, икономика, правителство и политика, медийни науки, психология, социология и много други. Ежегодно училището предоставя  на своите възпитаници академични и спортни стипендии , а така също и стипендии за изявени способности  в областта на изкуството. Стипендиите са до 50% от  учебната такса.

За възможностите за  кандидатстване в училището или за допълнителна информация се обръщайте към консултанта за средно образование на Консултантската къща за образование в чужбина „Дарби” на тел. 02/988 10 82 или на имейл: sledu@darbi.eu175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11