10/2015 - 28/11/2021 23:12

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ - АРХИВ

787
Нови възможности за обучение в Германия

(Дата: 2015-12-11) || (Брой: 10/2015) || Автор: Дарби

 Една от основните цели на „Взор” винаги е била да запознава читателите си с най-новите и атрактивни възможности за обучение в чужбина. Днес във фокуса на интереса ни попада Университетът в Гайзенхайм, който  през изминалата година все повече се ангажира с интеграцията на международни студенти, както в контекста на техните курсове на обучение, така и в последващия им професионален живот.

Подкрепяни от средства на Европейския социален фонд и провинция Хесен, инициативи като проекта “Pre-Study” бяха основани, за да осигурят оптимална подготовка на потенциални студенти за всички бакалавърски курсове, преподавани на немски език.

Проектът се състои в подпомагане на чуждестранните студенти по отношение намиране на месторабота за задължителния стаж преди започване на следването, безплатен курс по немски език в езиковия център и подкрепа в организиране на ежедневието от студенти в университета. В допълнение, екип на проектае на разположение за съвети по всички въпроси във връзка с настаняване, застраховка и финансиране на следването.


 За да видим университетския живот и възможностите за обучение в Германия в автентична светлина, днес във Взор Ви представяме един немски университет - Hochschule Geisenheim University, през погледа на един студент, Анелия Павлова.
Почти мигновен се оказа изборът, който направих да уча в Университета в Гайзенхайм – едно от малкото места в Германия, осигуряващи първокласно образование по специалността, от която се интересувам, и други, близки до нея. Разположен в сърцето на впечатляващия лозарски регион Рейнгау, университетът се слави с практическо обучение и грижа за кариерното развитие на студентите си.

Курсът, в който аз се обучавах, беше изцяло с международна насоченост. Незаменим бе фактът, че именно това събра мен с други студенти от десетки държави по света, позволи ни да обменяме опит в това, което учим, да работим в групи по индивидуални проекти, да опознаваме култури, да живеем заедно и градим трайни приятелства с всеки изминал ден. Сравнително малкото градче, кампус и брой възпитаници са предпоставка за изграждане на много близки връзки, не само между самите студенти, а и между тях и преподавателите в университета. Противно на предразсъдъците за това колко студена страна е Германия и хората ѝ, в студентската среда открих само и винаги топло отношение, любопитство към страната, от която идвам, и незаменима помощ във всичко, от което се нуждаех. В това се изразява и настоящата цел на Университета в Гайзенхайм – да засили международното участие на студенти и учени в кръга от обучение, преподаване и изследване, което допринася за изграждането на един по-широк и наситен мироглед в условията на университетската среда.

Кампусът на университета съчетава приветливи малки сгради, събиращи в себе си удобни зали за лекции, добре оборудвани лаборатории и зали за практикуми, административни офиси, библиотека, светъл и чист студентски ресторант. В непосредствена близост до кампуса, по уличките на градчето, са сгушени факултетите по лозарство и енология, оборудвани със собствена винарна и съоръжения за производство на напитки. Зелените площи на университета са поле за редовни събития през годината, а всичко това се заобикаля от обширни територии с овощни градини, оранжерии и разбира се лозя, които оформят облика на региона и са чудесна база за изследване, откриване, обучение.

Безценни и много важни са връзките, които изградих в тази среда, на национално и международно ниво, а времето в Гайзенхайм – незабравимо, успешно и винаги в сърцето!

Анелия Павлова, Hochschule Geisenheim University
(M.Sc. Viticulture and Oenology)175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11