2 / 2010 - 16/07/2024 16:11

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

250
Darbi College отваря врати за прием на ученици за четвърта година

(Дата: 2010-02-15) || (Брой: 2 / 2010) || Автор: ДАРБИ За четвърти път започва приемната кампания в Дарби Колидж – първото училище на Cambridge International Examinations Board  за английско средно образование в България. Младите хора, които идват тук търсят алтернатива на българското училище или обучение по западен маниер. Всички те имат амбицията да се равняват по-най-добрите академични стандарти и да бъдат конкурентни на връстниците си по света.  В Дарби Колидж идват  и деца, които преди това са учили в чужбина и  това е единствената им алтернатива за получаване на международно признато средно образование в България. В момента в колежа се обучават ученици, които преди това са били във Великобритания, Канада и Либия. Кирил Копрев, Теодор Тодоров и Тодор Косев споделят, че основното, което ги привлича тук е индивидуалното обучение – възможността да работиш сам или в малка група по всеки предмет и  ежедневно да имаш цялото внимание на учителя си. Кирил, който преди това е учил в St. Edmunds College, Великобритания казва, че тук, в Дарби, учителят обяснява всяко нещо, докато всеки ученик  го разбере, докато в Англия при наличието на 20 човека в клас това не е възможно. На въпроса как виждат разликата в различните стпени на обучение – GCSE (задължителното английско средно образование)  и A Level (колежанската форма), и тримата отговарят, че в A Level изискванията са много по-високи. Тодор вече е учил в международен колеж на Cambridge в Либия, но за половин година е доловил основната разлика – в GCSE се набляга на теоретичната подготовка по основните учебни дисциплини, докато A level обучението те кара да мислиш и да анализираш информацията  – т.е. учиш се на това как да бъдеш успешен студент по-късно.  И трите момчета споделят, че  изискванията на програмата A Level са били предизвикателство за тях, но са се справили благодарение на преподавателите си и индивидуалният подход, който всеки е намерил тук.  

За всички, които търсят своят път към най-доброто образование, Дарби Колидж предлага пълна 5-годишна форма на обучение, при която постепенното преминаване от един етапв друг гарантира плавен преход и стабилни резултати. Всеки може да започне с една подготвителна година след 7 клас, в която
ще получи необходимата основа, като изучва английски език, специализирана  терминология по различните дисциплини и математика. IGCSE обучението е възможно след 8 или 9 клас при избор на минимум 5 предмета. Последните две години от средното образование (11 и 12 клас) се покриват в колежанската програма A Level, като се изучават съответно 4 и3 предмети през първата и втората година – комбинация от дисциплини, свързани с бъдещата университетска специалност. Всеки възпитаник на Дарби Колидж работи с личен наставник, с когото заедно изготвя  и следва план за  академично и личностно израстване, кариерна ориентация и развитие на допълнителни умения. Паралелно с академичната си подготовка, колежаните на Дарби участват в множество извънкласни инициативи – работа по проекти, благотворителни акции, спортни мероприятия.
 

Новото от последната учебна година е възможността за обучение по един предмет A Level и подготовка за приемните изпити на University of Oxford и London School of Economics за ученици от езикови, математически и други гимназии. Това е още една шанс за по-голяма конкурентоспособност при прием и следване в най-добрите чуждестранни университети.  Тази година, макар и само от 3 месеца в колежа се готвят Биляна Лилова, Калин Златански и Владимир Владимиров - възпитаници на едни от най-елитните софийски училища. Търсейки своя път към Оскфорд, London School of Economics и Кеймбридж, те избраха да учат A Level икономика, а Биляна се подготви и за TSA (изпит за широк кръг специалности в University of Oxford), където показа много висок резултат и бе сред малцината поканени на интервю. Владимир се възползва от възможността да се подготви за интервюто на Кеймбридж с Native Speaker в Дарби. Калин, който първоначално имаше своите колебания, сега споделя, че никога не е очаквал че икономиката е толкова интересен предмет и че тук е срещнал най-добрият преподавател за 11 години.

 Всеки, прекрачил прага на училището, има възможността да се подготвя и за международен сертификат в департамента за чужди езици на колежа - лидер в подготовката за IELTS със среден резултат 7.5 от максимум 9.0 в три поредни години. Езиковата подготовка е достъпна за всички, които искат да постигнат добър изпитен резултат - едно от най-важните изисквания на чуждестранните университети. Всеки месец започват нови интензивни  курсове IELTS/ TOEFL с доказано високи изпитни резултати.   

Следващи дати за приемен изпит за подготвителна година,
IGCSE и A Level в Дарби колидж: 19 февруари, 19 март и 30 април.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11