2 / 2010 - 22/06/2024 21:04

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
НА ФОКУС - АРХИВ

246
Една неочаквана възможност - Jonkoping university в Швеция

(Дата: 2010-02-15) || (Брой: 2 / 2010) || Автор: ДАРБИ"Швеция е каменна страна. Тя лежи върху гранитна основа. Времето търпеливо е събирало земя и звезден прах, за да покрие с тънко дюшече гранитите. И в тоя тънък пласт са поникнали треви, подир тревите дошли храстите, подир храстите големите дървета пуснали корени, диви зверове се завъдили в горите, птици прелетели, за да гнездят в дърветата. Много векове се търкулнали безшумно по гранитите на шведската земя и много труд са вложили стихиите, докато оформят полята и горите на тая северна красавица", така описва Швеция Йордан Радичков в "Малка северна сага" и май към това описание трудно би могло да се добави нещо по-добро.

 Красотата на Швеция сякаш е събрана в град Йонкьопинг- един от десетте най-големи градове в Швеция и разположен между три живописни езера.

Jonkoping university е един от водещите университети в тази северна държава и поддържа широк обмен с около 350 партньорски университети по целия свят и  изгражда динамични отношения и с други университети в Швеция. Той е една от трите частни институции на висшето образование в Швеция, признати от правителството.

 Като съвременна институция университетът подкрепя свободния обмен на студенти между държавите. В него се обучават около 11 000 души, от които 1 200 чужденци от 64 държави. За чуждестранните студенти се полагат специални грижи с цел по-лесна адаптация към новите условия.

Модерният университетски кампус се намира в близост до града и може да предложи всичко необходимо за спокоен и комфортен живот. Университетът има изградени структури за работа с чуждестранни студенти, които винаги могат да предоставят необходимата информация. За чужденците е осигурено общежитие, както и помощ при настаняване.

Университетът предлага обучение за бакалавърска, магистърска и докторска степен. Някои от предлаганите курсове и учебни програми са на английски език.

Jonkoping university обединява четири висши училища:

 Всяко едно от тях е специализирано в различна област, но разработват и взаимосвързани теми, отразяващи най-важните въпроси на нашето време: интернационализация, предприемачество, иновативно мислене, холистичен подход, връзка между икономика и технологии в информационното общество, системи за производство на малки и средни предприятия и др. Jonkoping university е привлекателен за младите хора и с възможностите, които предоставя за реализация на своите студенти. Установени са връзки с над 800 компании, които следят развитието на обучаващите се през целия период на тяхното следване. За натрупването на необходимия практически опит са осигурени стажантски програми за студентите на университета.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11