8/2011 - 16/07/2024 14:41

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

404
Ново начало-нови преживявания…

(Дата: 2011-10-17) || (Брой: 8/2011) || Автор: ДарбиНа 17.09.2011г. официално беше открита учебната година в Дарби Колидж. Тържеството и традиционния водосвет се състояха в храм „Св. Параскева”. Своите пожелания за успешна нова учебна година поднесе г-жа Бистра Илиева-управител на колежа.

 

 Директорът на училището-г-жа София Желязкова, поздрави присъстващите с началото на новата учебна година. По традиция, тя представи имената на учениците с най-висок успех на седмата изпитна сесия на CIE, на която Дарби Колидж за пореден път постигна  впечатляващи резултати. Г-жа Желязкова отбеляза, постиженията се дължат не само на упоритостта на учениците, но и на отдадеността на учителите.Накрая директорът пожела на всички ученици и учители една още по-успешна учебна година и още по-високи изпитни резултати и не на последно място – интересен училищен живот.

Учениците от випуск 2011 г. са приети за студенти във Великобритания в желаните от тях специалности и университети. Елена Гяурова е първата ученичка на колежа, която има максимални рeзултати по всички, изучавани от нея предмети в A Level.

Виолета Царева и Стефани Ковачева също постигна отлични резултати, които многократно изискванията за прием, които университетите им бяха поставили.

Ще отбележим и някои от най- блестящите постижения: A* по френски език и A по математика A Level на Лилия Евтимова, A по химия A Level на Елена Фадел и A* по английски език IGCSE  на Николай Божков.

След тържеството учениците на колежа потеглиха заедно със своите преподаватели и ученици и учители от Английска бизнес гимназия „Евростандарт” за Родопите. Там учениците и учителите посетиха най-голямата обсерватория на Балканите- тази в Рожен. Те имаха възможността да разгледат нощното небе с над 3 000 светещи звезди. Благодарение на г-н Никола Каравасилев те видяха една напълно нова вселена от светлина и красота.

 

През първия ден им бе показана планетарна мъглявина, която е остатък от мъртва звезда, след това звезден клъстер- съвкупност от много стари звезди; необикновена двойна звезда на име Албирео (съставена от жълта и синя звезда) и не на последно място разбира се  - Луната.

На втория ден учениците и техните преподаватели отново посетиха обсерваторията, като този път имаха възможността да я разгледат от вътре и да разберат повече за структурата на двуметровия телескоп – едно от най-големите съоръжения в югоизточната част на Европа.

Невероятно начало на… една невероятна година. Дано!

 

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11