7/2012 - 24/04/2024 21:59

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

487
Български ученик с 4 оценки 6+ на изпитната сесия на Кембридж

(Дата: 2012-09-17) || (Брой: 7/2012) || Автор: ДарбиУченикът на Дарби Колидж Александър Кириленко покори връх в английската образователна система, постигайки 4 максимални оценки А* по математика за напреднали, икономика, английски език и физика на ниво IGCSE пред комисията за външно оценяване на Кембридж (Cambridge International Examinations Board).

 А* е най-високата възможна оценка на ниво IGCSE, като само кандидати постигнали над 90% успеваемост на изпитите могат да се похвалят с нея. Оценката А* е въведена във Великобритания, за да разграничи отлично представящите се ученици от общото ниво.  Тя е индикация за безупречно познаване на материала и умения за прилагане на знанията в тестови или практически формат.

За Дарби Колидж – първият английски колеж в България, оценки от порядъка на А* не са новост, но постигането на 4 такива оценки на една изпитна сесия от един ученик е прецедент, който отразява професионализма на преподавателите, мотивацията на учениците и качеството на предлаганото образование в колежа. Не се съмняваме, че следващите изпитни сесии ще донесат още оценки А* в колекцията на Александър и съучениците му и в следващото ниво на английско средно образование – A Level.

Дарби Колидж отвори врати през 2007г..  Училището приема ученици след 6 и 7 клас, които се обучават в подготвителна година преди да преминат към английските програми IGCSE и A Level. Целта е езиковата компетенция да достигне до такова функционално ниво, което да позволява академична подготовка на английски език в различните дисциплини, както и да бъдат създадени основни учебни навици и учения.
IGCSE (International General Certificate of Secondary Education) представлява първо ниво на британската диплома за средно образование, което учениците получават след завършване на 10 клас в колежа. В двете години, съответно еквивалент на 9 и 10 клас, те изучават между 5 и 9 предмета, като имат право да избират и групират в  природонаучен, бизнес, хуманитарен и общ профил.

Следващият етап на английската образователна система са така наречените “A Levels“, които са и английските „матури” формиращи същевременно и кандидат-студентски бал за прием в университет. В 11 клас, учениците на Дарби Колидж изучават само 4 предмета, а в 12 клас – само три. Тези предмети са свързани с бъдещото кариерно развитие на младите хора, затова в избира им участват, освен самите те, родители и учители на училището, както консултант за висше образование и психолог. 
           

Само за няколко години Дарби Колидж успя да докаже своите качества, а учениците, които завършиха колежа са студенти в едни от най-елитните британски университети. Успешно положените изпити са гаранция за прием в най-добрите световни университети.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11