3/2014 - 19/05/2024 01:09

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

635
ОКОЛОСВЕТСКО ПЪТЕШЕСТВИЕ В УЧЕЛИЩЕ.

(Дата: 2014-03-17) || (Брой: 3/2014) || Автор: ДарбиКак обикновен училищен проект обедини всички около една прекрасна кауза

Вече ви разказахме за проекта „Околосветско пътешествие в училище“. Сега е време да ви запознаем и с някои от истинските герои в тази история, за да споделят преживяното с всичките емоции, вълнения и чувства, преплетени с желанието да помагаш и да бъдеш истински добър човек.

Интервю с Людмила Христова, организатор

DarbiCollegeЗащо „Околосветско пътешествие в училище“?
Защото подобно събитие не е правено в България. Искахме да сме различни, уникални и в същото време да дадем възможност на посетителите да бъдат част от нещо нетрадиционно като едновременно подкрепят една прекрасна кауза. Досега не е организирано нещо подобно и се радвам, че успяхме да „разходим“ гостите по целия свят, да го обиколим заедно с тях за няколко часа и да им предложим различни предмети и традиционна храна за продажба от всички представени държави.

Как се организира подобно начинание, свързано с логистика от целия свят?
Няма да скрия, че ни беше трудно. Сблъскахме се с множество препятствия, но когато всички ние знаехме каква е целта ни, а именно – да успеем да съберем сума, с която да помогнем на каузите, които избрахме, няма непреодолими препятствия. Всички бяха изключително мотивирани и с огромно желание се впускаха в различни организационни дейности. Никой не се отказа нито за миг. Да, беше трудно, но когато видяхме усмивките по лицата на децата от Луковит и когато четяхме другите две истории, които решихме да подкрепим, всички осъзнахме не просто че си струва усилията, а че трябва да направим още, за да променим нечия съдба към по-добро.

Доволни ли сте от резултата и от събраната сума?
Ако трябва да бъда откровена, целите ни бяха по-високи. Но аз лично съм доволна от това, че толкова много хора откликнаха, включиха се в инициативата, помагаха ни през цялото време и бяха до нас, защото вярваха в начинанието ни и в това, което можем да постигнем заедно. Благодаря на всички, които подкрепиха нашата кауза и дадоха смисъл на това, което правим всеки ден и това, което искаме да бъдем – добротворци, които променят съдби!


Интервю със Саймън Мийк, Вицепрезидент Dundee Precious Metals

Защо се включихте в тази училищна инициатива?Дарби Колидж
Аз нямах нужда от голяма агитация. Когато виждаш мотивирани, амбицирани и позитивни млади хора, които искат да направят нещо прекрасно, няма как да не ги подкрепиш. За мен беше истинско удоволствие да видя огромното желание на всички, които бяха част от този проект и се заредих от техния ентусиазъм.

Какво Ви впечатли най-много на събитието?
Всичк! Наистина не можах да повярвам, че подобна инициатива е организирана главно от ученици. Знаете ли какво беше изумлението ми, когато едно малко момченце, което в последствие разбрах че е на 12 години, ме посрещна от вратата и с перфектен английски език ме попита откъде бих желал да започна и в коя страна да ме заведе първо! Наистина е прекрасно, че има място в България, на което учат младите хора да бъдат отговорни, мотивирани и вярващи, че могат да направят света едно по-добро място за живеене. Изключително впечатлен съм от старанието, професионализма и онова човешко умиление, на което бях свидетел. Благодаря на всички, че имах шанса да бъда част от всичко това!

Интервю със семейство Кръстенови, Subway, родители на ученик от Дарби Колидж

Какво мислите за тази училищна инициатива?
Много сме горди, че нашият син е част от това прекрасно начинание! Не сме предполагали, че училището може да бъде факторът, който да го превърне в амбициозен и мотивиран млад човек, който има за цел да помага на хората в нужда. Приятно сме изненадани, че ученици могат да сътворят нещо толкова приказно и да обмислят всичко до най-малкия детайл. Събитието беше просто прекрасно, а за целта, с която се прави, сме просто без думи – трябва да си помагаме по-често и е наистина похвално това, което са направили със собствени усилия и труд. Благодарни сме на всички, които направиха това възможно и амбицираха децата ни да са това, което са сега – добри млади хора, мислещи за общото благо и за тези, които не могат да си помогнат сами и имат нужда от тяхната помощ. Протегнатата ръка е най-важното нещо в днешно време и е движещата сила на всяко истинско и здраво общество. Вече наистина вярваме, че нашите деца днес могат да са лидерите утре, защото успяха да ни докажат, че вярата ни в тях е оправдана.


Интервю с Николай Григоров и Станислав Стоилов, Barista Coffee and More

Защо се включихте в инициативата на Дарби Колидж?Дарби Колидж
Ние не просто обичаме да помагаме, а се зареждаме от бурята позитивизъм, в която попадаме всеки ден, когато учениците на колежа идват, за да си вземат нещо за хапване или да се освежат с плодова напитка през междучасията. За кратко време успяхме да се сприятелим с всички тях и с техните преподаватели. Когато общуваш с такива слънчеви хора, не е трудно да се заредиш с тяхното желание да бъдат в помощ на останалите и да правят добро. Даже никак. Лесно е да бъдеш добър, единственото, което ти трябва е вдъхновение. А тези хора успяха да ни дадат мотива да бъдем част от всяка тяхна инициатива. Успяхме да направим много неща заедно и сме убедени, че тази няма да е последната. Прекрасно е, когато виждаш, че в крайна сметка, има хора на по 15-16 години, които не са обсебени от собствените си проблеми, а дават надежда на всички нас, че бъдеще в България не просто има, но ако то е изградено от тях, ще е прекрасно!


    Равносметката: Със своята благотворителна кауза учениците от Дарби Колидж събраха над 3000 лв. за деца в нужда.

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11