3/2014 - 16/07/2024 15:37

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
ЕЗИКОВИ КУРСОВЕ - АРХИВ

630
Подготвителен курс за сертификат – кога да го запиша?

(Дата: 2014-03-17) || (Брой: 3/2014) || Автор: ДарбиАко си в 11 клас и твърдо си  решил да кандидатстваш в университет в чужбина, може би най-добре ще е „да пожертваш” част от своето лято, за да подобриш нивото си на владеене на английски език. Особено, ако се нуждаеш от специализирана подготовка ( за IELTS, SAT или TOEFL ), а твоят град не предлага такъв широк спектър от обучение. Със сигурност си струва да се насочиш към София за курс от този тип. Неудобството на пътуването и престоя в чужд град са преодолими.

От друга страна, ако учиш в столично училище, но учебната година ангажира голяма част от времето и концентрацията ти – ваканцията е приемлива алтернатива за подготовка и явяване на изпит за сертификат.
Освен това, много от вас осъзнават пропуските си по езика и нуждата да се подготвят допълнително, още повече, че всеки изпит за сертификат си има своята специфика. Подготвителните курсове тренират умения, съобразени с изискванията на конкретния формат и гарантират по-високи резултати.

Не отлагайте за началото на 12 клас, гответе се навреме!
Лятото е прекрасен сезон, но … ще го има и следващата година. Ако искате международен сертификат, независимо от възрастта, заредете се с търпение и вложете малко от слънчевото си време.
А нашите конкретни летни предложения можете да видите тук:

„Взор” ви среща с Тенчо Тенев-  ученик от 11 клас в ПМГ „Акад. Боян Петканчин”, гр Хасково. Тази есен той се довери на ДАРБИ и записа 120-часов курс за своята подготовка за изпита IELTS. И резултатите са категорични – обща оценка 8, с максимална оценка  9 на два от компонентите! Eто какво сподели Тенчо за читателите на в-к „Взор”
 
IELTSВие сте от Хасково - защо решихте да запишете подготвителен курс за сертификат IELTS в Дарби?
Не мога да отрека, че родителите ми бяха тези, които настояваха да избера именно Дарби за подготовката си за изпита, тъй като средният резултат на курсистите от предходни изпити е висок и езиковият център има традиции в подготовката за IELTS, които не могат да предложат учителите в Хасково. В началото приех негативно факта, че трябва да се събудя в 5 сутринта, за да пристигна навреме за началото на занятията, но сега осъзнавам, че си е заслужавало.

С какво точно Ви помогна  подготовката в 120-часовия IELTS курс?
Мисля, че подготовката беше много правилно насочена към спецификата и изискванията на самия тест и повече се наблягаше на техниката за справяне с въпросите и отделните задачи. Не смятам, че цялостното ми ниво по английски език е възможно да се подобри значително за 120 часа, но, за разлика от входящия тест, при изпита в края на курса знаех какво предстои и какви проблеми мога да срещна във всеки един момент. Според мен дните, в които бяха занятията (събота и неделя), ми позволяваха в следващите 5 дни да усвоя новите знания и да съм готов да ги приложа през следващата седмица.

Бихте ли препоръчали този вид подготвителен курс на свои приятели?
 Мога да кажа, че голяма част от съучениците ми в Хасково знаят колко е важно да получат сертификат за английски език и когато разбраха, че се подготвям в Дарби, започнаха да ме питат какво е по-различно от курсовете в Хасково. На тези, които все още не са решили къде да се запишат, разказах за предимствата на професионалната подготовка в София, но главното им притеснение беше изморителното пътуване. Може би интензивните курсове през ваканциите биха били по-подходящи за ученици от провинцията, но определено бих препоръчал всеки курс на Дарби пред някой друг вариант за постигане на добър резултат на IELTS.

Какви са плановете ви сега, когато сертификатът е вече факт?
Нормално е да мисля за предстоящото кандидатстване и другите изисквания, които ще трябва да изпълня. Изборът, който ми дава този сертификат, е доста обширен. Все пак идеята ми за момента е да изучавам софтуерно инженерство или друга специалност със софтуерна насоченост във Великобритания или друга държава от Западна Европа. Опитвам се да постигна високи резултати на състезания в областта на информационните технологии и възнамерявам да подобря знанията си по други езици през следващата година.

А ето какво сподели майката на Тенчо - Мария Бялкова, с която разговаряхме преди резултатите от изпита да станат известни:
Имахме идея да запишем сина ни в Дарби Колидж, но впоследствие взехме решение да остане и завърши математическата гимназия в града ни, а след това да продължи образованието си в чужбина. Посетихме заедно с него изложенията, организирани от Дарби, и решихме да се доверим на 120-часовите езикови курсове за подготовка по IELTS. Курсът приключи, изпитът в Британски съвет – също; сега очакваме резултатите. Междувременно получихме подробна писмена справка от преподавателката с оценки на всички пробни тестове, провеждани по време на обучението. Синът ми не отдели допълнително време за подготовка за изпита, извън занятията в курса, така че резултатите от изпита ще са показателни за качеството на обучението – надявам се да са добри!

175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11