9/2015 - 03/06/2023 12:20

ИЗДАНИЕ НА ДАРБИ - ВАШИЯТ КОНСУЛТАНТ ЗА ОБРАЗОВАНИЕ В ЧУЖБИНА

                          


 

 

 

 
DARBI COLLEGE - АРХИВ

771
Образованието в Darbi College е много повече от учебен процес

(Дата: 2015-11-11) || (Брой: 9/2015) || Автор: Дарби

Всеки английски колеж за средно образование държи на извънкласните дейности почти толкова, колкото и на учебните занятия. Подходът на Darbi College не е по-различен. В първите месеци от учебната година стартирахме активно с две общоучилищни инициативи – отбелязването на празника на Вси Светии и шоу с атрактивни демонстрации по природни науки.
 Този октомври Darbi College подходи креативно към празника Хелоуин. Добре познатите от миналата година отбори (Zombie Combie, The no bodies, The omen showmen, The creep outs, Yummie mummies, For ghouls sake, Dying to win и The walking dead) се състезаваха за нестандартни „лакомства“ в две игри: рисунка на скелет и изработване на плашило.
Рисуването на скелет може и да не изглежда достатъчно креативно, но задачата бе допълнително усложнена, защото на художниците бе забранено да използват ръце – те трябваше да рисуват държейки маркера…с уста!
Втората игра изискваше изработка на плашило от подръчни материали – вестници, панделки, опаковъчна хартия, кламери и др.
Между двете игри отборите се забавляваха със серията клипове „Катастрофална рецепта“, в които учителите признаваха бели от детството си.
И двете състезания предизвикаха креативността и уменията за работа в екип на участниците. На редица ученици предстои изготвянето на творческо портфолио за кандидатстване в университет и това бе чудесна възможност да развият своите виждания за нестандартно изкуство.
Второто общо мероприятие събра привърженици на природните науки на любителско и професионално ниво в най-мащабния природонаучен проект досега. Физика, химия и биология се обединиха в магична симбиоза, която бе подсилена от актьорска игра и неподправен хумор. Най-важното бе, че демонстрациите не просто ангажираха вниманието на аудиторията, а изискваха помощ от зрителите, които бяха изцяло погълнати от случващото се на сцената.
Сред всички експерименти включващи 3D образи, течности с магически променящ се цвят, разноцветни пламъци и флуоресцентни рози, навярно най-впечатляващи бяха тези с течен азот, чийто свойства искрено удивиха учители и ученици.
Шоуто бе подготвено и проведено от департамента по природни науки в Darbi College, но водещи в него бяха учениците, изучаващи химия, биология и физика. Младите учени подкрепиха всеки експеримент с научна обосновка и любопитни факти, както и немалко актьорски талант.
Ангажирането на учениците в извънкласни дейности и социални каузи е неразделна част от процеса на обучение и формирането на личностните им ценности. Ученикът в центъра на събитията – това е водещата тема в политиката на английското средно училище.  175
Удължени срокове за кандидатстване във Великобритания – прием 2016
(Дата: 2016-02-02)
164
ЗА КУРСИСТИ, КОИТО ТЪРСЯТ СЕРИОЗНА IELTS, TOEFL, SAT, FCE, CAE ИЗПИТНА ПОДГОТОВКА
(Дата: 2014-04-14)
152
Помощ от ДАРБИ за кандидатстване в чужбина
(Дата: 2013-10-14)Copyright @ 2007-2011 Vzor.org by Developers.bg
Последно обновяване на сайта: 5/04/11